Breaking news

4 IDEI de pus în practică dacă-ți dorești o grădină de vis

Cei care se pot bucura de liniștea și frumusețea unei grădini se numără printre cei mai norocoși oameni. Stresul, anxietatea, grijile și frământările cotidiene rămân în afara acestei zone minunate, care are un rol benefic atât pentru sănătatea emoțională, cât și pentru cea fizică.

White vintage chairs in the garden

Însă, pentru a avea parte de o curte de vară cu adevărat spectaculoasă, e cazul să investești ceva timp, răbdare și imaginație pentru ca, în final, să arate ca o reală operă de artă și, mai ales, ca un loc în care să te relaxezi așa cum se cuvine. 

Iată 4 idei potrivite pentru tot cei care vor să se apuce chiar ACUM de crearea unui colț de vis în aer liber, chiar la ei acasă

  1.       Alege cu grijă mobilierul de grădină. Este foarte important ca acesta să se plieze pe nevoile tale. Așadar, stabilește mai întâi ce dorești să faci în aer liber: să te relaxezi admirând florile sau citind cartea preferată, să petreci timp de calitate cu familia și prietenii, să amenajezi un loc de joacă pentru copii etc. Mesele și scaunele, fotoliile sau canapelele din material lemnos sau răchită împletită, precum și hamacurile colorate montate la umbra pomilor înverziți pot fi de mare efect.
  2.       După ce ai stabilit ce mobilier va sta la loc de cinste în grădina ta, e momentul să alegi decorațiunile. Fie că transformi o bicicletă/trotinetă veche într-un suport inedit pentru ghivece, fie că alegi să plantezi florile în anvelope uzate, pe care le-ai pictat, sau în jardiniere suspendate, amintește-ți că o grădină de vară este un spațiu vesel și colorat. În completarea mobilierului, optează pentru pernuțe în nuanțe fistichii, pentru felinare, torțe sau lampioane, la lumina cărora, serile de vară petrecute în compania celor dragi vor fi speciale.
  3.       ”Acolo unde înfloresc florile, înflorește și speranța!” Îngrijește cu dragoste florile care-ți bucură privirea de fiecare dată când pășești în curte. Pentru că se așteaptă a fi o vară secetoasă, nu te gândi că acestea vor fi mângâiate de picăturile de ploaie. Așadar, cumpără din vreme furtunuri de grădină sau mini sisteme de irigare cu ajutorul cărora plantele tale vor fi mereu proaspete și sănătoase. Vestea bună e că nici nu trebuie să pleci de acasă pentru a pierde timp alergând prin magazine. Comandă aici online tot ce ai nevoie pentru a uda spațiile verzi..
  4.       Seară de film în aer liber, chiar la tine acasă! Transformă grădina într-un mic cinema. Te-ai gândit vreodată cât de relaxant este să privești un film alături de cei dragi, chiar din mijlocul acestui mic colț de rai? Ai nevoie de un videoproiector, de un panou special pentru a proiecta, serialul sau documentarul dorit, mobilier ultra comod și, negreșit, un castron imens cu popcorn. Buna dispoziție va fi la ea acasă. Este perfect dacă ai putea să transformi această activitate într-un obicei săptămânal, de care tu și-ai tăi dragi să vă bucurați. Dacă nu ești hotărât ce producție cinematografică să vezi, poți alege ceva din lista de aici.

În mijlocul unei lumi agitate, dominată de stres și anxietate, grădina de vară cu flori colorate este o adevărată binecuvântare. Depinde doar de tine cum îți dorești să o transformi după bunul plac. Idei sunt multe, trebuie doar să îți trasezi un plan de bătaie, să investești timp, răbdare și, conform bugetului ales, să îți creezi o grădină de vis.

Sursă foto: storyblocks.com

>