Breaking news

4 beneficii minunate ale implantului dentar asupra sănătății fizice și mentale

Din păcate, dantura cu care am fost înzestrați din copilărie se poate pierde pe parcursul vieții adulte și, cu atât mai mult, în perioada bătrâneții. Cauzele pot fi multiple, de la accidente, traumatisme, până la unele boli gingivale. Dar, în prezent, nimeni nu mai este sortit să trăiască cu dantura incompletă – o stare care poate fi atât inestetică, cât și traumatizantă psihologic.

Un implant dentar modern este un dinte ”de rezervă”, de înaltă tehnologie, care imită întreaga structură biologică a unuia natural. O rădăcină dentară din titan este introdusă bine în osul maxilarului și este utilizată pentru a susține o coroană, o punte sau o proteză. Totul va arăta, simți și acționa ca un dinte adevărat și poate dura toată viața, dacă este îngrijit în mod corespunzător. În plus, titanul este un metal cu care poți face chiar și RMN, deoarece nu va interacționa cu aparatura de scanare.

Tehnologia implantului dentar a devenit soluția de ultimă generație pentru înlocuirea dinților datorită avantajelor sale față de tratamentele anterioare. Și, odată cu inovațiile moderne în stomatologie, majoritatea pacienților pot beneficia de această tehnologie medicală – chiar și cei cărora, în trecut, li s-a spus că nu mai este posibil.

Iată care sunt principalele avantaje ale unui implant dentar și de ce ar trebui să îl folosești în caz de nevoie

 

  • Implanturile dentare se comportă ca dinții naturali

 

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui implant este că restabilește complet abilitatea de mestecare. Majoritatea pacienților nu pot face diferența dintre dinții lor naturali și cei falși. Pot mânca cu ei complet normal, îi pot peria și, de asemenea, pot folosi și ața dentară.

 

  • Implanturile dentare pot dura toată viața

 

În timp ce o punte dentară poate dura doar în jur de 10 ani, implanturile dentare pot dura toată viața. Implantul este realizat din titan și se integrează cu osul mandibulei. Este biocompatibil, ceea ce înseamnă că nu este toxic și nu este respins de organism. Ca bonus, nu se va caria niciodată.

 

  • Implanturile dentare previn pierderea de masă osoasă

 

Pierderea de masă osoasă are loc în maxilar atunci când nu există rădăcini de dinți (sau implanturi) care să stimuleze oasele maxilarului.

Acolo unde nu există dinte, în spațiul gol, osul maxilarului se deteriorează din cauza lipsei de stimulare. Dacă nu se pune un implant în primul an de la pierdere unui dinte, acea zonă osoasă pierde 25% din volumul său, iar procesul continuă de-a lungul anilor.

Protezele pot chiar accelera pierderile osoase, deoarece ele se pot mișca liber deseori, apoi se freacă de creasta osoasă a maxilarului, erodând-o treptat. Deoarece un implant înlocuiește atât dintele, cât și rădăcina acestuia, abilitatea de masticație este restabilită la normal, ceea ce oferă stimularea necesară dezvoltării osoase naturale.

 

  • Implanturile dentare pot preveni lăsarea țesuturilor faciale și îmbătrânirea prematură a figurii

 

Afectarea țesutului facial poate fi un efect nedorit al pierderii osoase rezultate din lipsa dinților. Se va observa cum începe să se prăbușească treimea inferioară a feței, închizându-se treptat distanța dintre vârful nasului și bărbie. Modificările pot include ridurile în exces în jurul gurii, buzele subțiri și o bărbie mai îndreptată, făcând persoana să arate mult mai în vârstă decât în realitate. 

Pentru a nu avea parte de acest efect nedorit, este recomandat să apelezi, de exemplu, la un implant dentar în București la cisomedical încă de la primii dinți pierduți, pentru a avea un zâmbet larg și frumos tot restul vieții. 

În concluzie, dacă ai unul sau mai mulți dinți lipsă sau îi ai rupți sau deteriorați, care nu mai pot fi reconstruiți, implanturile sunt, de obicei, o soluție salvatoare. Avansurile tehnologiei în diagnosticare și reconstrucție osoasă au făcut în așa fel încât majoritatea pacienților să poată fi tratați cu această intervenție.

Sursa foto: www.shutterstock.com

>