Breaking news

36 de morți în Portugalia

38 de persoane au decedat și peste 100 au fost rănite,  în  urma ploilor torențiale ce au afectat ieri insula portugheză Madeira,  informează AFP.

PORTUGAL-MADEIRA-WEATHER38 de morți,  și peste 100 de răniți, este bilanțul provizoriu în umra ploilor torențiale din insula portugheză Madeira, conform  secretarului regional pentru Afaceri sociale, Francisco Ramos. “Vom continua căutarea trupurilor, aşteptăm echipele care trebuie să sosească de pe continent pentru a continua activitatea pe teren”, a adăugat el.

Conform cifrelor Guvernului regional din Madeira, cel puţin 101 persoane au fost rănite în intemperiile care au provocat inundaţii şi alunecări de teren, în special la Funchal, capitala regională, situată pe coasta de sud a insulei, unde trăiesc 100.000 de persoane, dintr-o populaţie totală de 250.000.

În plus, Aproximativ 250 de persoane au rămas fără adăpost, a precizat serviciul de protecţie civilă, pe site-ul său de Internet.

De asemenea, armata a anunţat că a mobilizat mai multe echipe de intervenţie, precum şi două elicoptere şi două avioane militare de tip C-130 pentru transportul pompierilor, pentru a ajuta serviciile de protecţie civilă din Madeira.

O fregată a armatei, însoţită în special de elicoptere, precum şi o echipă medicală şi materiale de salvare, au plecat din Lisabona către insula Madeira.

>