Breaking news

35 de controlori de tren de la CFR care luau șpagă, cercetați în libertate

Tribunalul Brașov a decis ca 35 de controlori de tren, săltați de procurorii DIICOT, să fie cercetați în stare de libertate, dau cu interdicția de a părăsi țara.

Magistrații Tribunalului Brașov au decis vineri ca 35 din cei 70 de angajați ai CFR, ridicați joi și duși la audieri de către pcorurorii DIICOT, pentru că luau bani de la pasagerii din tren și nu le tăiau bilete.

Cei 35 de angajaţi ai CFR Călători care, vineri dimineaţă, au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, vor fi cercetaţi în libertate, magistraţii dispunând pe numele acestora interdicţia de a părăsi ţara.

Cei 35 fac parte dintr-un prim lot, alţi 33 de salariaţi fiind, la ora transmiterii acestei ştiri, la Tribunalul Braşov, procurorii solicitând şi în cazul acestora emiterea de mandate de arestare.

Mai multe descinderi au avut loc, joi dimineaţă, la sediul CFR Călători şi la regionalele CFR Călători din ţară, pentru a fi puse în executare mandate de aducere pentru angajaţi suspectaţi de fapte de corupţie.

Prejudiciul în acest caz este estimat la aproximativ 200 de milioane de lei.

>