Breaking news

32 de persoane din Argeş auzate de trafic de ţigări au fost arestate

loading...

Magistraţii Tribunalului Argeş au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a 32 dintre cei 35 de suspecţi acuzaţi de contrabandă cu ţigări şi evaziune fiscală.

politie.traficantiÎn cele două dosare penale au fost puse sub învinuire pentru evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări 71 de persoane. Într-unul dintre dosare au fost arestate preventiv 17 persoane, iar în celălalt 15 persoane. În cazul altor trei suspecţi, instanţa a dispus interdicţia de a părăsi ţara.

Potrivit anchetatorilor, una dintre filiere se ocupa de comercializarea ilicită a ţigărilor aduse din Serbia, iar a doua de valorificarea celor provenite din Ucraina şi Republica Moldova.

În urma a 77 de percheziţii efectuate la domiciliile suspecţilor şi în alte locaţii din 10 judeţe şi din municipiul Bucureşti au fost ridicate peste 300.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, bijuterii, precum şi importante sume în lei şi valută, echivalentul a peste o jumătate de milion de lei. De asemenea, anchetatorii au găsit în locuinţele unora dintre suspecţi pistoale cu şocuri electrice, arme albe, arme de foc, precum şi girofaruri şi sirene ce creau aparenţa de autenticitate. 

Prejudiciul produs bugetului de stat prin acţiunile celor două filiere de contrabandă cu ţigări se ridică la peste 500.000 de euro. Deciziile Tribunalului Argeş nu sunt definitive, putând fi atacate cu recurs, în termen de 24 de ore, la Curtea de Apel Piteşti.

loading...