Breaking news

3 tool-ul indispensabile in activitatea de optimizare SEO a unui site

loading...

Optimizarea SEO este un proces dificil de realizat,  avand in vedere ca Google face constant schimbari de algoritm, iar factorii de pozitionare sunt periodic actualizati. Asadar, pentru a nu fi devansat de catre competitori, este esential sa fii la curent cu ultimele tendinte din acest domeniu.

Vestea buna este ca exista o suita de tool-uri de optimizare SEO care se dovedesc a fi extrem de utile pentru a monitoriza performantele site-ului in Google si a urmari evolutia indicatorilor care influenteaza pozitiile acestuia in SERP.

In acest articol iti vom prezenta 3 tool-uri indispensabile pentru activitatea de optimizare SEO in 2019. Iata care sunt acestea:

 1. Google Search Console (GSC)

Google Search Console este un tool complex care iti ofera o imagine atat de ansamblu, cat si in detaliu, cu privire la modul in care Google vede si evalueaza site-ul tau, punandu-ti la dispozitie si un set de instrumente utile pentru optimizarea SEO.

De exemplu, cu ajutorul Google Search Console poti verifica daca crawlerii Google au intampinat probleme de indexare pe site-ul tau, pentru a le putea rezolva punctual. De asemenea, GSC-ul iti poate indica daca site-ul este afectat de virusi, ce cuvinte cheie folosesc utilizatorii pentru a ajunge pe site-ul tau, profilul de backlinkuri si provenienta acestora etc.

In 2019, Google Search Console este un tool indispensabil pentru o strategie eficienta de optimizare SEO, fiind in acelasi timp destul de intuitiv si usor de utilizat.

Functii-cheie pe care le ofera Google Search Console:

 • Monitorizarea indicatorilor de performanta in Google (numar de click-uri, numar de afisari etc.);
 • Monitorizarea cuvintelor cheie pe care le folosesc utilizatorii pentru a ajunge pe site-ul tau;
 • Alerte cu privire la erori de crawling, sitemap, optimizare pentru mobile etc.;
 • Actualizarea fisierului robots.txt;
 • Monitorizarea profilului de backlinkuri.
 1. Moz Pro

Moz Pro reprezinta o suita de tool-uri create pentru a te ajuta sa iti sustii eficient activitatea, punandu-ti la dispozitie o serie de date deosebit de utile. Un beneficiu important pe care Moz Pro il ofera specialistilor SEOeste reprezentat de faptul ca iti permite sa identifici expresii de tip “long-tail”, cu potential pentru industria business-ului tau online, precum si de a-ti compara performantele cu cele ale competitorilor.

Atunci cand efectuezi un research de cuvinte cheie, Moz Pro va afisa pentru fiecare expresie un “scor de dificultate” pentru a ilustra nivelul competitiei si cat de greu sau usor este sa obtii pozitii de top in Google pe cuvantul cheie respectiv.

Un alt atu cu care Moz Pro se remarca este o extensie pentru Google Chrome care afiseaza in browser o bara unde poti vizualiza in timp real doi indicatori importanti pentru un website: DA (Domain Authority) si PA (Page Authority).

Functii-cheie pe care le ofera Moz Pro:

 • Volumul de cautari si nivelul competitiei pe cuvinte cheie;
 • Sugestii cu privire la expresii-cheie din aceeasi familie semnatica;
 • Analiza competitorilor (profil de backlinkuri, DA, PA, cuvinte cheie targetate etc.);
 • Extensie Google Chrome pentru a vizualiza DA si PA in timp real, pe orice site vizitat;
 • Liste personalizate de cuvinte cheie pentru comparatii;
 1. Google Ads Keyword Planner

Desi a fost initial creat pentru campanii de Google AdWords, Keyword Planner de la Google este unul din cele mai complete si precise tool-uri cu care specialistii in optimizare SEO efectueaza research-uri de cuvinte cheie. Folosit cu precadere pentru construirea unei strategii eficiente de cuvinte cheie si estimari de trafic pentru expresiile targetate, Keyword Plannerul se dovedeste foarte util atunci cand vrei sa afli nivelul concurentei pe cuvintele cheie respective, bazata pe bid-ul (pretul) acestora. De asemenea, iti pune la dispozitie si o serie de filtre dupa anumiti indicatori, precum CPC (cost-per-click) sau volumul lunar mediu de cautari. Mai mult, functia de export a datelor este foarte utila pentru crearea diverselor rapoarte necesare in activitatea de optimizare SEO.

Functii-cheie oferite de Google Ads Keyword Planner

 • Ofera volumul de cautari pentru fiecare cuvant cheie
 • Determina nivelul competitiei pentru fiecare cuvant cheie
 • Ofera rapoarte detaliate pentru cuvintele cheie targetate
loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian