Breaking news

3 tipuri de asigurari care iti ofera protectie financiara in situatiile neprevazute

Nimeni nu vrea sa se gandeasca la posibilitatea de a fi bolnav sau ranit intr-un accident. Cu toate acestea, a lua in considerare si astfel de situatii neplacute si consecintele lor reprezinta o parte importanta a planificarii financiare pe termen lung. Daca nu ai inca o acoperire in acest sens, este timpul sa te gandesti la o forma de protectie financiara, care sa iti fie de folos atunci cand evenimentele neplacute se produc pe neasteptate. 

Iata 3 optiuni de asigurare care trebuie luate in considerare daca vrei sa fii protejat sau sa iti protejezi familia 

  1. Asigurarea de viata 

Asigurarea de viata este un produs de protectie financiara care ofera beneficii in cazul decesului asiguratului. Nimeni nu vrea sa se gandeasca la deces, dar asigurarea de viata iti poate oferi liniste sufleteasca si siguranta financiara pentru cei dragi intr-o perioada care este deja dificila. Beneficiarii primesc o sumă de bani, cunoscută sub numele de suma asigurată, în cazul în care asiguratul decedează în timpul perioadei de acoperire a poliței. Această sumă poate fi folosită pentru a acoperi cheltuielile funerare, datorii, sau pentru a oferi un sprijin financiar familiei rămase în urmă. Poti alege o asigurare de viata Global Forte de pe asirom.ro, pe care o poti personaliza asa cum doresti. Astfel, pot fi incluse pana la 8 acoperiri pentru tine si familia ta. Printre acestea se numara: decesul din accident, fracturi, entorse si luxatii ca urmare a unui accident, invaliditate permanenta sau temporara ca urmare a unui accident etc. 

2. Asigurare de sanatate 

Asigurarea de sănătate acoperă costurile medicale asociate cu îngrijirea medicală, tratamentele și medicamentele. Aceasta poate include și acoperire pentru intervenții chirurgicale, spitalizare, transport cu ambulanta, monitorizarea bolilor cronice si preexistente, vaccinari și alte servicii de sănătate. Asigurarea de sănătate poate ajuta la protejarea împotriva cheltuielilor mari și neprevăzute pentru îngrijirea medicală, fiind de un real ajutor in viata de zi cu zi, avand in vedere costurile din ce in ce mai mari ale unor astfel de servicii medicale. 

3. Asigurarea de locuinta

Asigurarea facultativa a locuintei este un alt instrument de protectie financiara pentru tine si familia ta. Aceasta iti ofera posibilitatea sa iti protejezi chiar si bunurile personale, inclusiv mobilierul si electrocasnicele, si sa beneficiezi de raspundere civila pentru familia ta. Nu te limita doar la o polita PAD, care este obligatorie prin lege, ci asigura-te ca optezi si pentru un pachet suplimentar care sa acopere riscurile pe care le doresti. 

Chiar daca o gandire pozitiva este buna si nimeni nu isi doreste sa se gandeasca la implicatiile unui accident, a unei boli grave sau chiar a unui deces, este recomandat totusi sa iei in calcul planificarea pentru astfel de evenimente, astfel incat sa ai parte de liniste sufleteasca. Foarte multi oameni nu dispun de astfel de asigurari, ceea ce ii face vulnerabili la socuri financiare care nu pot fi controlate de ei. Asadar, merita sa cantaresti cu atentie argumentele pro si contra ale diferitelor produse de asigurare care sunt disponibile. 

Sursa foto: pexels.com 

>