Breaking news

3 sortimente de cafele pe care le poți prepara la un espressor

Nu există dimineața fără o ceașcă fierbinte și aromată de cafea proaspăt preparată! De fapt, mulți dintre noi nici nu putem funcționa fără această licoare magică, ce ne trezește simțurile și ne dă energia (atât de necesară) să ne începem ziua de lucru.

Deși mai sunt persoane care consumă cafeaua doar dimineața, pentru cei mai mulți dintre noi consumul acestei licori s-a transformat într-o pasiune, indiferent de momentul zilei, de ocazie, dacă ne simțim sau nu obosiți. Sunt persoane care au dat paharul de vin pe o ceașcă de cafea fierbinte, perfectă spre a fi savurată în compania unei cărți bune. 

Consumul de cafea a crescut simțitor în ultimii ani ca urmare a inovațiilor în tehnica preparării băuturilor, în special dacă vorbim de cele făcute la espressoare. Datorită lor, oricând ne putem bucura de o experiența barista de cinci stele, fără a mai fi nevoie să plecăm de acasă.

Posibilitățile de explorare sunt practic nelimitate atunci când dispui de espressoare cafea Rohnson de calitate. Fie că preferi un espresso italian autentic, un latte art cu cafea single origin sau un Americano rafinat, un espressor îți permite să te bucuri de varietatea și complexitatea gusturilor pe care le oferă cafeaua, ori de câte ori simți nevoia. 

În top 3 preferințe în materie de băuturi pe bază de cafea se numără:

Espresso

Espresso-ul italian este o parte importantă a culturii cafelei în Italia și reprezintă esența pură a cafelei. Băutura se caracterizează printr-o textură cremoasă, un gust intens și un strat bogat de cremă, obținut din folosirea unui amestec de boabe de cafea de înaltă calitate, măcinate fin și presate ferm.

Pentru a prepara un espresso italian autentic, espressorul trebuie setat la o presiune de aproximativ 9 bari. Apa fierbinte este forțată prin cafeaua măcinată, extrăgându-i aromele intense și uleiurile esențiale. Timpul ideal de extracție este de aproximativ 25-30 de secunde, rezultând aproximativ 30 ml de cafea concentrată.

Pentru a îmbogăți experiența espresso-ului italian multe persoane aleg să experimenteze cu diferite tipuri de apă sau cu un strop de lichior. De asemenea, servirea espresso-ului în cești preîncălzite îi păstrează temperatura și aroma pentru o experiență de degustare realmente italiană.

Latte, preparat cu sortimente de cafea Single Origin

Cafeaua Single Origin este produsă într-o singură regiune geografică, fermă sau lot și este apreciată pentru unicitatea și complexitatea gustului său. Cu acest sortiment se pot crea latte-uri apetisante, cu desene pe suprafața cafelei obținute prin turnarea cu precizie a laptelui spumat. 

Americano

Americano este o băutură ce combină intensitatea espresso-ului cu delicatețea apei fierbinți. Se spune că aceasta a fost creată de soldații americani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în Italia, prin diluarea espresso-ului pentru a imita gustul cafelei la filtru la care erau obișnuiți acasă.

Pentru a prepara un Americano se face un espresso dublu, apoi se adaugă încet apă fierbinte peste, rezultând un raport de aproximativ 1:2 între cafea și apă. Această metodă conservă bogăția și profunzimea aromelor espresso-ului oferind, în același timp, o băutură mai potrivită pentru finalul zilei.

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/brown-gold-double-bar-steel_1047515.htm#query=espresso&position=6&from_view=search&track=sph&uuid=80c1756c-3434-4b7c-a3a4-e43aea5ccace