Breaking news

3 situații în care ai nevoie de mai mulți bani decât ai fi crezut inițial

Îți mai aduci aminte cum te-ai simțit când ai văzut cum „acea pereche de cizme” a ajuns pe bonul de cumpărături al altei persoane, doar pentru că nu aveai suficienți bani la moment? Într-adevăr, este greu să-ți satisfaci poftele atunci când ai de prioritizat cheltuieli și gestionat strâns un buget, care parcă niciodată nu este suficient de generos cu poftele tale. 

Să fii adult nu-i deloc ușor, mai ales atunci când tinzi a fi unul responsabil. Dar dincolo de responsabilități, cu toții ne dorim să avem parte de câte un moment de „neglijență” în care să-ți permiți câte ceva, doar pentru tine. Așa că, nu-i niciodată rău să tânjești după câte o poftă (ne)vinovată, poftă care este cu atât mai bine satisfăcută atunci când știi că ai la dispoziție un mic truc, fără niciun compromis. Așadar, iată trei dintre cele mai comune cazuri de „asta e, data viitoare”

  1. O cunoștință vinde o mașină excelentă la un preț… doar pentru tine, pentru care îți mai trebuie foarte, foarte puțin!

 Dacă în mod normal te-ai fi gândit la obiecte mici, de această dată vorbim despre o investiție pe termen lung, o investiție care poate valora mai mult, odată ce îi apreciezi valoarea în calitate de cunoscător. O mașină în stare foarte bună, vândută la un preț „să te scapi de ea, să iei alta” este un scenariu prin care mulți au trecut până acum, scenariu care îi este familiar oricui, până la urmă. 

Evident, poți alege să te împrumuți la un prieten, la o cunoștință sau și mai sigur, să încerci creditul fără garanții, unde chiar și pentru sume ceva mai greu de împrumutat de la familie, poți să fii sigur că o să te alegi cu mașina dorită, fără să rămâi cu datorii sau să oferi garanție.

  1. Concediu sau vacanță

Mulți români vânează oferte de vacanțe în străinătate încă de pe acum, unde printre preferințe, ajung să se numere și țări ceva mai exotice, țări a căror cultură și distanță încep să se deosebească de ceea ce acum a devenit o banalitate precum: Grecia sau Italia.

Încearcă să visezi la  Havana, Kingston, Port-au-Prince sau cine știe? Poate chiar și Reykjavik sau Nuuk. Ai auzit vreodată de astfel de nume de capitale? Evident, să ajungi în astfel de locații vei avea nevoie de sume de bani ceva mai generoase decât pentru o săptămână în plaja însorită din Bulgaria sau un city break undeva prin Spania. Tocmai de aceea, atunci când vrei să să îndrăznești la ceva mai mult, banii nu sunt niciodată de partea ta. 

  1. Oportunitatea și obiectul ce tocmai se află la reducere

De multe ori în viață ești încurajat să fii un om oportunist, să te folosești la maxim de fiecare posibilitate de a-ți putea mări, măcar cu puțin, statutul sau situația financiară actuală. De aceea, uneori această dorință poate avea conotație negativă, mai ales prin faptul că poți fii perceput drept egoist, narcisist, lacom sau de neîncredere. Asta desigur, când ai fonduri suficiente încât să poți să-ți permiți lăcomie.

În ceea ce privește o achiziție, însăși ideea de a investi mai puțin decât ar fi trebuit în mod normal, pentru ceva ce are valoare pe termen lung, reprezintă în sine o oportunitate de neratat. Astfel, de la cărți și entertainment până la haine și imobile, orice îți inspiră acel sentiment de valoare, te face, până la urmă, să recurgi la un compromis față de bani, fie că-i ai sau nu.

Uite-te de exemplu la ce te poate învăța fizica, o greutate mare poate fi mișcată de o forță mică dacă parcurge mai multă distanță, la fel și în cazul unui credit, cheltuielile mari pot fi susținute ușor dacă se întind pe o perioadă de time. Astfel, fie că este vorba despre investiții și oportunități importante sau confort, banii dați jos la moment nu te prind niciodată pregătit.