Breaking news

3 sfaturi pentru o viață sexuală activă la orice vârstă

Chiar dacă nu prea vedem asta în mass-media și nici nu discutăm deschis despre acest subiect, satisfacția și activitatea sexuală rămân un aspect important al vieții de cuplu, dar nu numai, și după vârste mai înaintate.

Ba chiar, anumite persoane apreciază mai mult această activitate după 65 de ani, deoarece se cunosc în primul rând mai bine pe ei, dar și pe partener/parteneră. Reversul medaliei constă în faptul că actul sexual poate fi mai dificil de realizat. Totuși, există câteva sfaturi pe care le poți urma pentru a te asigura că rămâi activ din punct de vedere sexual, indiferent de vârstă. 

Consultarea unui medic 

Primul și cel mai important pas, mai ales dacă ai observat că suferi de tulburări sau afecțiuni la nivelul organelor genitale, comune după o anumită vârstă, ce variază de la o persoană la alta, va fi să ceri părerea unui specialist. 

Acesta va fi în măsură să identifice posibile dereglări și să recomande diverse tratamente sau chiar să sugereze schimbări în ceea ce privește dieta sau alte activități. Există destule remedii naturiste sau pastile pentru potență recomandate bărbaților peste 60 de ani pe care le poți încerca, dar așteaptă mai întâi să primești o recomandare competentă. 

Acceptarea noii stări de fapt 

Nu poți nega sau evita schimbările prin care corpul tău trece pe măsură ce îmbătrânești, așadar singura variantă pentru a trăi în armonie cu el va fi să le accepți. Desigur, aceste schimbări vor afecta inclusiv viața sexuală. 

Cele mai comune exemple sunt reprezentate de imposibilitatea de a menține o erecție sau de durata necesară pentru ca aceasta să aibă loc. În cazul femeilor, vaginul are de suferit, pereții săi devenind mai subțiri și mai puțin elastici. În această fază contactul sexual poate deveni mai dureros. Soluția pentru ambele situații constă în primul rând în parcurgerea unui preludiu mai lung. 

În plus, pentru a putea accepta situația va fi necesar să nu mai setezi obiective în ceea ce privește performanța sexuală și să nu ai o atitudine critică față de tine în momentul în care lucrurile nu decurg exact cum te așteptai. Dacă reușești să te adaptezi și să ai o atitudine pozitivă, vei avea parte de mai multă satisfacție, nu doar în acest sector al vieții tale. 

Inventarea noilor forme de intimitate

Va fi necesar să înțelegi că intimitatea nu se referă exclusiv la actual sexual, ci poate include și alte moduri de apropiere între parteneri. Pe măsură ce actul sexual devine mai dificil de realizat, îți poți exprima afecțiunea și dorința și prin alte moduri față de partener sau parteneră, mai exact prin îmbrățișări, sărutări, masaj sau alte forme de contact sexual. 

Va fi foarte util și să păstrezi o comunicare deschisă cu partenerul sau partenera, posibilitatea ca amândoi să fiți supuși schimbărilor mai sus menționate fiind ridicată. Cu cât împărtășești mai mult și cauți soluții alături de persoana specială, cu atât va fi mai probabil și posibil să rezolvați problemele care apar, atât în dormitor, cât și în afara acestuia. 

Probabil că nu mai era necesar să-ți spunem, dar activitatea sexuală poate fi influențată de consumul excesiv de alcool și tutun, dar și de lipsa de mișcare. Deci ia măsuri cât mai repede. 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/man-looking-pensive-6787388/