Breaking news

3 sfaturi pentru miri şi colaborarea cu un cameraman – secrete mărturisite de StudioBlitz

Actual nu e nuntă fără lăutari şi muzică de orice fel cum nu e nuntă fără cameraman sau fotograf. Sunt participanţi la acest eveniment, sunt invitaţi speciali dacă e să ne gândim la ce au de oferit şi care le este scopul până la urmă. În timp ce cadrele statice sunt capturate de un fotograf, cameramanul are misiunea şi mai grea, aceea de a capta cadrele dinamice. 

filmari nuntaCum un cameraman nu poate da indicaţii şi nu regizează cadrul nunţii ci doar realizează o filmare pur naturală provocarea acestuia şi misiunea lui este cu mult mai complexă decât am fi crezut. Cum fac însă cele două părţi pentru ca tot ce ţine de filmări nunţi să fie un produs final satisfăcător? Iată ce sfaturi ne oferă cei de la StudioBlitz, un nume pe cât de sugestiv pe atât de reprezentativ pentru domeniul de activitate.

O nuntă e o poveste

Ca un început de basm orice nuntă spune de fapt o poveste. Siropoasă, de dragoste, drumul de uniune al celor doi. Simbolic vorbind acest lucru înseamnă paşii lor ce se unesc pe acelaşi drum. Aşa că un punct extrem de important este să se creeze cadrul potrivit de dinainte de nunta în sine.
Aşadar, fie că este vorba de filmarea mirelui sau a miresei, în paralel, fie că este vorba chiar şi de mici momente romantice înainte de cununie, contează esenţa în sine a poveştii de dincolo de nuntă. Ca o confirmare ce vine de la StudioBlitz se pare că asta ajută şi mirii să se obişnuiască cu ideea şi starea în sine de a avea mereu un preajma lor o cameră de filmat şi fotograf.

Cameramanul profesionist

Pentru că au mereu o teamă de a se lovi de ideea în sine că un cameraman nu va surprinde acel ceva special, fiecare cuplu de miri trăieşte timorat fiecare clipă în faţă camerei. Consideră că zâmbetul este necesar de vreme ce camera este îndreptată spre ei, consideră că trebuie să aibă o postură demnă, dreapta. Doar că trăirile sunt diverse şi din suflet aşa că o grimasă sau un zâmbet pe jumătate pot fi la fel de expresive, dulci şi semnificative.
Cu încredere pentru cameramanul ales nu trebuie să ne forţăm în faţa camerei, nu trebuie să fim falşi şi să pretindem că suntem imaginea perfecţiunii. De fapt suntem, dar fiecare în felul său şi cu farmecul propriu.

Indicaţii, superstiţii

Desigur, vor exista şi acele persoane care îţi spun de tradiţie, ce trebuie să faci şi cum. Nici dacă le-ai citi “enciclopedia” nunţilor nu ai avea cum să fii la zi cu toate. Aşa că intervin cei care trag de mâneca unui camereman, fac indicaţii mirilor şi aşa mai departe. StudioBlitz rezumă totul prin a spune că asta ţine de fiecare în parte, dar ar trebui să fie o alegere personală. Amintirea nunţii, amintirea vieţii, al unui moment pe cât de unic pe atât de aşteptat, filmarea nunţii are standarde şi aşteptări.

>