Breaking news

3 semne ca ai ales firma nepotrivita de gazduire web Romania

Atunci cand incepi o afacere online, alegerea unei firme de gazduire web Romania poate reprezenta o adevarata provocare.

Gazduire web Romania

Desi pe piata sunt disponibile multe optiuni, majoritatea nu ofera toate functiile necesare sustinerii si cresterii unui website pe termen lung. Pe langa asta, promisiunile nu sunt respectate intotdeauna de catre furnizori. Iata 3 semne ca ar trebui sa alegi o companie noua!

  1. Downtime frecvent

Perioada de downtime reprezinta timpul in care toate paginile tale sunt inaccesibile. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat se vor pierde mai multi vizitatori. Pe langa asta, sunt afectate rata de conversie si vanzarile. Google considera rata de respingere si downtime-ul un semnal de alarma, ceea ce va avea un efect negativ daca iti propui sa ocupi pozitii fruntase in paginile cu rezultate ale cautarilor.

Aproape in toate situatiile exista un downtime minor, fiindca serverele de gazduire web Romania au nevoie de lucrari de intretinere. Astfel, este recomandat sa alegi un brand care sa garanteze un uptime de 99,99% si nu se lauda cu un procent de 100% care este imposibil in orice scenariu. Procentul de downtime in aceasta situatie ajunge la 8 secunde/zi, 4 minute si 22 secunde/luna sau 52 minute si 35 secunde/an. Calculul este insa doar unul teoretic, deoarece pot aparea erori legate de securitate. Verificarile pentru uptime nu se pot efectua manual, dar exista unelte disponibile ce te vor pune la curent cu orice informatii care nu sunt conforme cu realitate.

  1. Viteza de incarcare scazuta

Viteza de incarcare redusa poate fi cauzata de mai multi factori. Uneori, este vorba de cresteri neasteptate, care depasesc resursele alocate in planul din prezent. Exista insa posibilitatea ca aceasta problema sa fie si de la faptul ca serverul pe care ruleaza procesele este unul slab. Tehnologia a evoluat foarte mult in ultimii ani pe serverele de gazduire web Romania, astfel incat acum exista posibilitatea de stocare SSD, precum si resurse optimizate pentru cele mai populare CMS-uri si platforme de eCommerce.

In plus, niciun vizitator nu-si doreste sa astepte pentru a i se afisa continutul. In momentul in care internetul se afla la inceput, multi erau multumiti daca puteau accesa o pagina in 8 secunde. Dupa 2006, o treime din vizitatori abandonau toate website-urile care durau mai mult de 4-5 secunde; din 2021 cifra aceasta ajunge doar pana la 3 secunde. Prin urmare, te poti astepta sa pierzi majoritatea clientilor daca nu te incadrezi in acelasi interval.

  1. Suport tehnic slab

Mediul online este supus in mod frecvent la atacuri cibernetice si programe de tip malware. Acestea cauzeaza erori de natura tehnica ce afecteaza experienta de navigare a vizitatorilor, precum si reputatia pe care ajungi sa o construiesti. Din acelasi motiv, este important sa dispui de un suport tehnic pregatit pentru situatiile dificile pe serverele de gazduire web Romania. Acesta trebuie sa fie disponibil 24/7, pentru ca nu vei putea intotdeauna sa astepti pentru a readuce lucrurile la normal.

Companiile care au programul de lucru de doar 8 ore pe zi si raspund greu nu sunt atat de eficiente. Exista clienti din alte tari, cu fus orar diferit sau care vor sa-ti acceseze site-ul la ore tarzii. Asadar, atunci cand ai o intrebare sau nelamurire, personalul este nevoit sa dispuna de experienta necesara pentru a te ajuta imediat. De asemenea, brandurile de calitate ofera, pe langa sistemul de tichete, si suport pe email sau live chat.

Cum sa alegi cel mai bun serviciu de gazduire web Romania?

O firma de hosting trebuie sa dispuna atat de o perioada de uptime mare, cat si de un suport tehnic calitativ. Alege un plan de la un furnizor stabil pe piata pentru a beneficia de certificat SSL, stocare SSD si backup automat realizat zilnic!

>