Breaking news

3 retete italienesti care va vor reusi doar cu ajutorul unor cuptoare de pizza profesionale

loading...

Desi nu credem ca exista foarte multi oameni carora sa nu le placa pizza, cu siguranta nu se poate spune acelasi lucru si despre cei care se pricep sa gateasca una ca la carte. Cei mai multi se rezuma la a comanda sau cumpara semipreparate congelate, iar dintre cei care se incumeta sa coaca una de la zero, foarte putini sunt cei multumiti de rezultate. In aceasta ultima categorie intra, desigur, bucatarii profesionisti, care folosesc cuptoare pentru pizza dedicate.

Proiectul Fresco sustine de peste 25 de ani geniul in bucatariile profesionale din Romania si ofera zeci de modele de cuptor pizza. Acestea sunt electrice sau pe lemne, dispun de banda sau de una/doua camere de coacere si va ofera cel mai bun raport calitate-pret disponibil pe piata. Dispozitivele sunt prevazute cu reglaj separat al temperaturii, pentru partea superioara si cea inferioara, rezultand intr-o precizie fara egal.

Mai mult decat atat, aceste cuptoare pentru pizza au o structura solida, din otel, garantand rezistenta si o durata indelungata de viata. Dispozitivele provin de la producatori renumiti la nivel international, sunt usor de folosit chiar si de catre personal nespecializat si au un consum de energie redus. Nu in ultimul rand, gradul de rumenire poate fi si el ajustat, pentru rezultate perfecte, care sa satisfaca pana si exigentele celor mai pretentiosi dintre clienti.

In continuare, v-am pregatit 3 retete autentice italienesti, nascute in Peninsula si importate cu mare succes in Romania, care pot fi desavarsite numai prin utilizarea unui cuptor de pizza precum cele descrise mai sus:

Pizza Contadina

Ingrediente: aluat, pastrama, masline, ardei gras, porumb fiert, ciuperci conservate, cascaval, mozzarella, suc de rosii, sare, piper, cimbru, busuioc

Cunoscuta si drept pizza taraneasca, aceasta se realizeaza prin amestecarea sucului de rosii cu sarea, piperul, cimbrul si busuiocul si intinderea compozitiei peste aluat. Apoi, se adauga cascavalul ras, pastrama, ardeiul gras, maslinele, ciupercile si porumbul, peste care se presara mozzarella. Apoi, totul se baga pentru 20 de minute in cuptorul de pizza, incins la 180-200 de grade Celsius.

Pizza con Frutti de Mari

Ingrediente: aluat, fructe de mare, parmezan, mozzarella, busuioc proaspat, capere, sos de rosii, oregano

Fructele de mare congelate trebuie fierte timp de 2-3 minute in doi litri de apa, iar apoi adaugate peste aluatul cu mozzarella, busuioc si oregano. Deasupra amestecului de calamari, caracatita, langusta si creveti, poate fi stoarsa o lingura de suc de lamaie. Apoi, totul merge pentru 15 minute in cuptorul de pizza.

Pizza Marinara

Ingrediente: aluat, rosii coapte, usturoi, ulei de masline, parmezan, masline negre, busuioc verde, sare, oregano, ierburi uscate, zahar

Rosiile folosite pentru aceasta reteta trebuie sa fie foarte coapte, fara coaja si seminte si transformate in piure. Acesta trebuie asezonat cu sare, zahar si ulei de masline, scurs si adaugat peste aluat. Apoi, se adauga masline intregi sau taiate pe jumatate si restul aluatului, asezonand cu oregano uscat. Dupa coacere, pizza este ornata cu frunze de busuioc verde si taiata in 6-8 bucati.

Prin urmare, daca va doriti un cuptor de pizza profesional pentru localul dumneavoastra, cu ajutorul caruia sa preparati cele mai gustoase retete autentice italienesti, apelati la Fresco Expert. Pe langa cuptoare pizza si alte produse de cea mai buna calitate, veti beneficia si de servicii de instalare, training si mentenanta.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>