Breaking news

3 pași să alegi cel mai bun domeniu de internet pentru afacerea ta

afacere

Să îți creezi un brand online este probabil unul dintre cele mai profitabile pariuri pe care poți să le pui în lumea de business a momentului. Într-o eră digitală, unde din ce în ce mai mulți consumatori petrec timp în mediul online, se informează și cumpără produse și servicii aici, ca antreprenor nu ai cum să nu fii prezent în lumea virtuală.

Orice ai vinde sau despre orice ar fi site-ul pe care vrei să îl lansezi, de la blog și site de știri, până la prezentare de companie și magazin de e-commerce, prezența în lumea virtuală este emergentă.

Și primul pas imediat ce ți-ai făcut planul de afaceri este acela de alege un nume de domeniu web, adică exact acea adresă după care utilizatorii te vor căuta în paginile motoarelor de căutare.

Astăzi ți-am pregătit un mini ghid în trei pași despre cum să găsești cel mai bun nume de domeniu pentru afacerea ta online.

Alege un nume de domeniu care se poate identifica cu un brand

Încă de la început ar trebui să gândești la scară largă și să iei în calcul că numele tău de domeniu poate deveni chiar un brand. Astfel, alege un nume potrivit pentru specificul afacerii tale, dar care să fie clar, concis și ușor de reținut. Ai cele mai multe șanse așa să îți construiești o marcă puternică în online, ce va fi recunoscută și reținută de către potențialii clienți.

Un nume de domeniu, din punct de vedere tehnic este construit dintr-un șir de caractere care formează de regulă un cuvânt sau un acronim și o extensie. Cuvântul poate să fie unul real (de exemplu dacă ai o afacere pentru livrat mâncare gătită poți să alegi un nume ca mâncaregătită.ro) sau unul inventat așa cum au făcut cei de la Google, Yahoo, Youtube etc. Doar imaginația are limite în acest caz.

În ceea ce privește extensia (cele mai folosite fiind .ro, .com sau .eu) este necesar să o alegi în funcție de piața pe care îți desfășori activitatea. De exemplu dacă ai un business ce se adresează clienților din întreaga Europă, cel mai bine ar fi să alegi extensia .eu. Descoperă tarifele pentru a cumpăra un domeniu de site cu extensia .eu aici.

Ai grijă ca numele tău să nu fie deja marcă înregistrată

Cel mai bine ar fi să faci o listă cu mai multe nume de domenii pe care le consideri potrivite și înainte de a mai face pași, să verifici dacă nu cumva acestea deja există sau sunt mărci înregistrate. Vei evita astfel litigii de natură juridică și timp pierdut.

Alege un nume relevant și ușor de scris și pronunțat

Așa cum am spus și mai sus, este necesar să alegi un nume simplu, care să fie ușor de reținut de către potențialii tăi clienți astfel încât aceștia să te găsească într-un mod facil. Ai grijă ca numele să fie corect gramatical și evită cratimele sau cifrele din nume pentru ca acestea vor îngreuna nu numai procesul de căutare pe Internet, dar vor fi și greu de reținut.

>