Breaking news

3 motive pentru care să te bazezi pe inovația tehnologică în proiectele tale de construcții

Tehnologia ajuta in orice proces, pe lângă facilitățile de zi cu zi, unde inovația de care ne bucurăm în ultimii ani ne ajută să obținem rezultate mai bune și mai precise în diferite arii de activitate, cum ar fi domeniul construcțiilor. Descoperă ce beneficii obții dacă apelezi la servicii profesionale de modelare 3D!

Eficientizarea etapelor de lucru

Utilizarea metodelor de modelare 3D ajută la obținerea rapidă a unor planuri de lucru și alte livrabile necesare pentru a stabili și efectua etapele de lucru. Dintr-un model 3D se pot obtine nenumărate livrabile 2D, de la planuri, la secțiuni și fațade, elemente esențiale pentru ca arhitecții, proiectanții și constructorii să se sincronize din punct de vedere al pașilor de lucru necesari pentru a obține rezultatele dorite. 

Când vine vorba de proiecte de reabilitare a unei constructii, utilizarea modelării 3D repezintă un avantaj major. Permite generarea rapidă a planurilor, secțiunilor și fațadelor, minimizând erorile și economisind bani în proces.

Ce poți obține cu ajutorul modelării 3D?

Această metodă s-a dovedit a fi eficientă în foarte multe cazuri, de la lucrări arhitecturale și până la utilizarea lor in industria filmelor și a jocurilor video. Pe scurt, prin modelare 3D se pot obține:

      reprezentări ale unor apartamente, bungalouri, stațiuni, centre comerciale, hoteluri, școli, universități, restaurante, spitale, clădiri rezidențiale, etc.

        proiecte elaborate pentru construcții industriale;

      livrabile pentru designul interior, lucrări de artă (poduri, viaducte, tuneluri), situri arheologice, căi de comunicații (drumuri/căi ferate);

        planuri și secțiuni 2D detaliate pentru componente specifice ale unor clădiri;

        animații și tururi virtuale pentru cladiri

Permite vizualizarea în prealabil a rezultatului final

Viziunea este esențială în realizarea unor proiecte complexe de construcții sau de amenajare pentru că cei responsabili trebuie să fie capabili să își imagineze de la început cum vor arăta lucrurile la final și care este locul fiecărui obiect. Modelarea 3D ajută la obținerea unei proiecții tridimensionale a spațiului ce urmează a fi modificat prin redarea fiecărui element prezent. Acestea pot fi mutate virtual în proiect pentru a le găsi cea mai bună poziție și a reuși astfel să exploatezi fiecare centimetru, în timp ce, din punct de vedere vizual, se obține un rezultat armonios și plăcut.

Care sunt domeniile de activitate care beneficiază de pe urma utilizării modelării 3D 

Modelarea 3D este o tehnologie care poate fi utilizată în diverse arii de activitate pentru a obține rezultate excepționale. De la reamenajări, renovări, utilizarea optimă a spațiului, randări, arhitectură, construcții industriale, design interior sau chiar lucrări de artă, orice acțiune efectuată beneficiază de precizie, performanță și siguranță dacă alegi să folosești modelarea 3D la adevăratul potențial, pentru a optimiza resursele.

Dacă îți dorești să profiți de toate aceste avantaje pe care modelarea 3D le poate aduce proiectelor tale, apelează la serviciile oferite de  Xplorate Group, companie care îți vine în ajutor cu o experiență de peste 19 ani în domeniu, cu o echipă de specialisti în modelare și scanare 3D, plus dovada a zeci de proiecte de mare amploare derulate cu succes.

Profită de avantajele pe care tehnologia le aduce în proiectele tale de construcții cu Xplorate Group! 

>