Breaking news

3 motive pentru care ai nevoie de vizite regulate la dentist

Dacă vom ține cont în mod strict de sfaturile medicului stomatolog, nu va fi nevoie să apelăm la tot felul de procedee costisitoare pentru a arăta foarte bine și pentru a avea o dantură sănătoasă. Majoritatea persoanelor cu probleme dentare importante neglijează controalele profilactice și sfaturile specialiștilor. Fie din cauza lipsei timpului, fie din cauza faptului că se tem de intervențiile realizate în cabinetul stomatologic.

În prezent, sunt multe cabinete de specialitate foarte bine dotate și mult mai mulți medici decât în trecut. Nu este deloc complicat astăzi să găsim un medic stomatolog experimentat și cu multă răbdare, care să se ocupe de problemele noastre. Din punctul de vedere al timpului liber, acesta se poate obține, cu puțin efort și foarte multă dorință de a face lucrurile de acest gen posibile.

Ce se va întâmpla dacă nu vom rezolva din problemele dentare?

În situația în care se vor suprapune factori de risc suplimentari, precum carențe de vitamine, fumat, consum excesiv de cafea, alte boli generale, problemele de sănătate dentare se vor agrava. În timp, se va ajunge la pierderi de dantură sau la intervenții stomatologice care vor determina afectarea danturii sănătoase rămasă.

Costuri suplimentare, dureri mai intense, timp pierdut, aspect inestetic, probleme de alimentație, sunt doar câteva consecințe care pot apare.

Majoritatea medicilor stomatologi recomandă persoanelor sănătoase, cel puțin două vizite profilactice pe an, persoanelor care nu suferă încă de probleme stomatologice.

1. Descoperirea cariilor dentare la timp

Este important ca dantura naturală să fie păstrată timp îndelungat. În felul acesta nu vom avea nevoie de soluții alternative, de intervenții chirurgicale complexe și costisitoare, nu vor fi distruși dinții sănătoși și aspectul nostru nu va fi unul neplăcut.

Tratarea la timp a cariilor dentare este un procedeu simplu care nu costă mult. Pentru că ele pot apare în locuri ascunse unde nu pot fi descoperite cu ușurință, este necesar ca un medic stomatolog să verifice în mod periodic dantura noastră.

În mediul online se discută și în prezent despre implantul dentar, cu lux de amănunte. Oricât de mult ar fi evoluat știința medicală, este mult mai avantajos să păstrăm dantura naturală. Costuri mult mai mici, soluții 100% naturale și un important atu estetic!

2. Periajul dentar profesional și detartrajul dentar

Oricât de mult am respecta regulile de igienă dentară, noi nu reușim să ne întreținem singuri dantura în așa fel încât sa evităm la maxim pierderile dentare obișnuite. Doar în interiorul unui cabinet stomatologic modern există instrumentele necesare care pot realiza acest lucru.

Nu amânați controalele profilactice stomatologice, mai ales dacă există si alți factori de risc importanți care vă pot afecta starea de sănătate a danturii dumneavoastră.

3.Când programăm copilul la o vizită stomatologică?

Pare exagerat, însă, o vizită la mediculstomatologpentrubebelușuldumneavoastrăestefoarteoportună. Mulți consideră acest lucru ca fiind inutil, însă, în realitate este foarte benefic. Dentiția de lapte influențează mult felul în care va apare și se va dezvolta dentiția permanentă. Este important ca felul în care se comportă dantura de lapte să fie urmărit de un medic de specialitate.

Descoperirea cariilor de biberon la timp, eventualele anomalii dentare, boli ale gingiilor, o eventuală candidoza bucala care poate apare după un tratament medical complex, sunt doar câteva exemple care ar trebui să va determine să luați în serios aceste probleme, aparent lipsite de importanță. A preveni apariția unei boli este un lucru simplu. A trata o boală, poate fi un lucru complicat și chiar costisitor în momentul de față.

>