Breaking news

3 motive majore sa vizitezi Delta Dunarii

loading...

Indiferent ca merg prima data in Delta Dunarii, sunt deja clienti fideli pe canale in cautarea pestilor de dimensiuni mari sau pur si simplu vor sa admire peisajele, turistii vor ramane mereu incantati si impresionati de maretia naturii din aceasta rezervatie.

In Delta Dunarii, timpul trece mai incet si mai calm, iar pescarii isi vad linistiti de treburile zilnice. Frumusetea unica a Deltei Dunarii a fost recunoscuta pe plan mondial, fiind primul loc romanesc inclus in Patrimoniul UNESCO sub denumirea de Rezervatia Biosferei.

Canalele uimesc intotdeauna turistii care se intorc in Delta Dunarii in fiecare an, sau pe cei care o viziteaza pentru prima data, pentru a se bucura de multitudinea de pesti si pasari unice sau peisajele frumoase pe care le ofera aceasta rezervatie. Iata cateva dintre cele mai importante motive pentru care Delta Dunarii este o destinatie de calatorie preferata pentru mii de turisti.

Delta Dunarii o zona care se extinde

Delta Dunarii este „cel mai nou” pamant din Europa. Delta creste cu 40 de metri in fiecare an datorita celor 67 de milioane de tone de depozite ale raurilor aduse inapoi. Delta este formata din lacuri, insule mici, canale, ostroave, mlastini si insule mai mari. Acest cadru neobisnuit face ca Delta Dunarii sa fie atat de unica si una dintre cele mai frumoase locuri din Europa, unde natura nu a suferit prea mult interventia umana.

Delta Dunarii se afla in mai multe topuri

Este a doua cea mai mare delta din Europa. Cea mai mare este delta Volga. Delta Dunarii are o suprafata de 5.050 km, impreuna cu complexul lagunar Razim-Sinoe. Fiind printre  primele 300 de rezervari naturale din lume, Delta Dunarii este evaluata pe locul trei, avand in vedere importanta sa ecologica.

Delta este casa a 250 de specii de pasari, fiind una dintre cele mai bogate faune ornitologice din lume. Vizitarea deltei ofera turistilor posibilitatea de a vedea aproximativ 5000 de specii de animale si plante, unele dintre ele foarte rare.

Vegetatia unica

In Delta Dunarii exista insule cu paduri batrane, cu vegetatie subtropicala, ambele foarte rare pentru aceasta parte a lumii, la 45 de grade latitudine nordica si 29 grade longitudine estica, fiind situata la jumatatea distantei dintre Ecuator si Polul Nord.

Delta ofera o combinatie de ecosisteme si biotopuri naturale si artificiale: apa potabila, apa de mare, ecoturism terestru, rauri si lacuri, mlastini, zone inundate, baraje, terenuri agricole regenerabile si paduri. De-a lungul anilor, delta a devenit o destinatie turistica specializata in diverse domenii: turismul stiintific, turismul de aventura, agroturismul, turismul educational si turismul cultural.

Sunt mai multe elemente care fac din Delta o destinatie preferata a celor mai multe persoane. Acest lucru se reflecta si in economie. De exemplu, este o certitudine ca atat turistii romani, cat si turistii straini apeleaza la servicii de rent a car Bucuresti pentru a se deplasa optim in aceasta zona. De exemplu, Ascar.ro ofera servicii de inchirieri auto de cea mai buna calitate turistilor interesati sa viziteze Delta Dunarii si alte locatii interesante din Romania. Preturile sunt absolut competitive raportate la calitate.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>