Breaking news

3 moduri prin care poți economisi inteligent

Ți-ai propus să pui ceva bani deoparte, dar de fiecare dată sfârșești prin a cheltui mai mult decât aveai în plan? Să faci economii, deși așa pare, nu înseamnă să renunți la lucrurile de care ai nevoie și, în niciun caz, la cele care îți plac. “Work smarter not harder” ar spune unii, iar principiul se aplică destul de bine și aici. Vrei să știi, așadar, cum poți să îți ajuți pușculița să crească fără prea mari compromisuri?

Iată cum poți să economisești cu cap!

Investește în haine de calitate 

Te întrebi, poate, cum poți economisi dacă trebuie să investești. Este destul de simplu de explicat. Dacă îți place să cumperi în mod constant haine, dar nu pui preț pe calitatea lor, ci pe cantitate, vei ajunge la un moment dat să ai multe, dar să pară că, de fapt, nu ai nimic. Materialele nu mai sunt la fel ca la început, culorile nu mai au aceeași intensitate și ajungi să o iei de la capăt. Alți bani, alte haine care vor ajunge să fie, cel mai probabil, haine de casă. Acest lucru nu se întâmplă în cazul hainelor din materiale bune, care se păstrează la fel și după ce timpul trece peste ele. Încearcă să investești în piese esențiale, cum ar fi lenjerie intimă, tricouri basic, un sacou, poate o pereche de pantofi mai scumpi și vei vedea că nu va mai fi nevoie să cumperi constant altele noi în fiecare sezon. 

Ia în calcul produsele refurbished

Există, aici, două categorii de oameni – cei care fug de produsele resigilate sau recondiționate și cei care le aduc în avantajul lor. Principalul motiv pentru care oamenii nu le iau în considerare este calitatea, de fapt, lipsa ei. Dacă piesele nu sunt bune? Dacă produsul este într-o stare proastă? Va rezista mai mult de o lună? Șanse ca produsul să nu fie ok sunt, dacă stăm să ne gândim, și în cazul celor noi. Cum reușești, așadar, să dai mai puțini bani pe un produs la fel de bun? Cauți un magazin de încredere! De exemplu, dacă ai nevoie de un laptop, dar nu vrei să plătești prețul întreg, intră pe interlink.ro și descopera gama de laptopuri refurbished într-o condiție impecabilă și la un preț semnificativ mai mic decât cele noi. Performanțele rămân aproape identice, numai că tu îți iei de pe cap grija oricăror eventuale defecțiuni cu o garanție de până la cinci ani. Asta înseamnă să economisești smart!

Fii atent la ce arunci în mod constant și nu mai cumpăra

Câtă mâncare cumperi și câtă arunci? De câte ori nu ai plecat să cumperi doar câteva lucruri și te-ai întors cu pungile pline? O regulă de aur ar fi să nu mergi la cumpărături atuncicând ți-e foame, deși, nu doar atunci cheltui excesiv. Oamenii au tendința să cumpere mai mult decât au nevoie și se vede asta în milioanele de tone de mâncare aruncate în fiecare an de români. Schimbarea stă în noi, în mod cert, așa că primul pas pe care trebuie să-l faci este să observi ce arunci cel mai des și să nu mai cumperi. Încearcă să ai în frigider doar ce mănânci, nu ce ar fi ideal să mănânci și nu o vei face.

Nu este atât de greu, deci, și nici imposibil să economisești dacă știi cum să o faci. Cu puține compromisuri, cu produse necesare și de calitate, și cu o pușculiță plină pentru, cine știe, poate o vacanță viitoare?! Așa se fac economiile inteligent!

Sursa foto: shutterstock.com

>