Breaking news

3 modalități prin care poți proteja mediul înconjurător

Activitatea omenească lasă o puternică amprentă asupra mediului înconjurător. Aceste lucruri duc la schimbări climatice și la încălzirea accelerată a planetei. Deși nu oamenii de rând sunt principalii vinovați pentru aceste lucruri, dacă mai multă lume ar face mici schimbări, s-ar putea face o diferență notabilă. 

Iată 3 moduri prin care fiecare om poate ocroti mediul înconjurător

Folosește mijloace alternative de transport

Utilizarea excesivă a mașinii este unul din factorii ce poluează mult și aglomerează orașele. Încearcă să te gândești dacă chiar ai nevoie de mașină pentru orice deplasare sau dacă nu cumva ar fi mai bine să utilizezi alte mijloace de transport. De exemplu, una dintre cele mai populare modalități de transport interurbane este trotineta electrică datorită avantajelor pe care le oferă. Costul este mult mai mic decât costul unei mașini, iar dacă te deplasezi la ore aglomerate, vei vedea că și timpul de deplasare este mai scurt. Poți achiziționa o trotinetă de pe altex.ro. Alte idei de transport alternativ sunt bicicletele sau mijloacele de transport în comun. Deși ai putea crede că nu faci nicio diferență, dacă tot mai multă lume renunță la mașini în orașe în detrimentul acestor modalități de transport, cu siguranță se va simți o schimbare.

Reciclează și redu consumul de plastic

Plasticul este una din marile probleme ale planetei, fiind extrem de durabil și foarte ieftin de produs. Dar toate aceste avantaje vin cu un cost enorm, planeta ajungând să fie sufocată de plastic. Fiind ceva ce nu se găsește în natură, nu este biodegradabil. Din această cauză reciclarea ar trebui să fie mult mai mult încurajată. Oamenii trebuie să conștientizeze impactul plasticului de unică folosință. Chiar dacă s-ar putea să fie mai scump, dacă ai de ales, alege alternative durabile și refolosibile și încearcă să îți faci și prietenii și familia să conștientizeze că reciclarea este mai importantă decât cred ei. 

Participă la acțiuni de împădurire și curățare a mediului

Pădurea este plămânul verde al planetei. Ea captează dioxidul de carbon și oferă în schimb oxigen. Într-o țară în care de multe ori se taie pădurea necontrolat, aceste acțiuni de împădurire trebuie încurajate. În același timp, trebuie și un control mai bun asupra pădurilor, pentru ocrotirea lor. Pe lângă împădurire, poți ajuta participând la acțiuni de curățare a mediului. Chiar dacă nu este vina ta că anumiți oameni aruncă gunoaie în pădure, demonstrează că tu ești altfel. Pe lângă acțiuni concrete de curățare, poți de exemplu și când mergi într-o drumeție să mai aduni câte un ambalaj aruncat pe poteci. În acest fel poți să fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume, iar poate alți oameni îți vor urma exemplul.

Planeta are nevoie mai mult decât oricând de ocrotire, într-o epocă în care pare că doar profitul contează, fără să îi pese cuiva de daunele create pe termen lung. Chiar dacă la început crezi că nu faci o diferență, dacă destui oameni pun umărul, schimbarea va apărea. Renunță la mașină pentru deplasările scurte, reciclează cât de mult poți și participă la acțiuni de împădurire și de curățare a mediului. Planeta îți va mulțumi. Ține minte. Planeta o va duce mult mai bine fără oameni, însă oamenii fără planetă, nu.

Poză de John Cameron pe Unsplash.com

>