Breaking news

3 lucruri pe care NU trebuie să i le cumperi unui nou-născut

Venirea pe lume a primului tau copil este un eveniment incarcat de emotie, ce schimba, pentru totdeauna, viata asa cum o stiai. La fel de unice sunt momentele premergatoare nasterii, cele 9 luni de asteptare si planificare.

Young mother with newborn baby at home.

Cei care vor deveni pentru prima oara parinti vor sa se asigure, din timp, ca achizitioneaza toate lucrurile de care ar putea avea nevoie, asa ca lista lor de cumparaturi este una lunga si detaliata. Insa, specialistii, dar si alte persoane care au deja 2 sau 3 copii, afirma ca, desi acest lucru este perfect normal, nu este o practica 100% eficienta, pentru ca in cosul de cumparaturi se pot afla foarte multe produse inutile, ceea ce reprezinta o cheltuiala in plus. Asadar, daca urmeaza ca in familia ta sa apara un nou membru, este important sa stii care sunt lucrurile pe care nu trebuie sa cheltui bani, mai ales in primele luni!

Iata ce nu trebuie sa se afle pe lista ta de cumparaturi pentru un nou-nascut

  •    Foarte multe haine

Care este primul lucru pe care il fac viitori parinti cand afla ca familia lor se mareste? Se opresc la magazinele pentru bebelusi si cumpara tot felul de articole vestimentare pentru cel mic. Tentatia este mare, iar piesele sunt, intr-adevar, irezistibile, insa bebelusii cresc foarte repede in primele luni si in primii ani de viata, deci, nu vor apuca sa poarte toate hainele achizitionate! Nu doar parintii fac acest lucru, ci si bunicii, rudele ori prietenii. Bineinteles, nu inseamna ca nu poti cumpara nimic pentru bebelus, ci, mai degreaba, sa o faci cu masura! Parintii recomanda sa estimezi marimea bebelusului la nastere si sa achizitionezi cateva body-uri si costume conform acesteia, iar restul hainutelor sa fie putin mai mari, pentru a putea fi imbracate si mai tarziu. Gasesti astfel de articole pe Baby needs.ro, confectionate din materiale naturale, precum bumbacul, la preturi foarte bune! Urmand acest sfat, vei economisi foarte multi bani si te vei asigura, in acelasi timp, ca micutul tau are tot ce ii trebuie!

  •    Scaun de masa

Diversificarea dietei la bebelusi incepe aproximativ in jurul varstei de 6 luni, pana atunci, cei mici hranindu-se exclusiv cu lapte matern sau cu formula. Abia dupa acest moment iti va fi necesar un scaun de masa, asa ca acest produs nu trebuie achizitionat inainte de nastere sau imediat dupa. Motivul este unul intemeiat, si anume, inaltimea si greutatea copilului, care trebuie luate in considerare pentru a face alegerea potrivita. In caz contrar, poti avea supriza sa descoperi ca bebelusul nu sta comod, scaunul fiind prea mic sau prea mare. Acest lucru nu duce doar la disconfort si la irascibilitate, ci atenteaza si la siguranta micutului. Deci, pentru ca totul sa fie in regula, abtine-te de la a cumpara prea devreme acest produs!

  •    Premergator

La fel ca in cazul scaunului pentru masa, premergatorul nu este un articol necesar unui nou-nascut. Cel mic va putea sa il foloseasca, cel mai devreme, intre 7 si 9 luni, asadar nu trebuie sa investesti, de la inceput, intr-un astfel de produs.

In afara celor mentionate, este bine sa eviti sa cumperi multe jucarii, mai ales de plus, in primele luni de viata. In schimb, poti consulta aceasta lista pentru a descoperi care sunt principalele lucruri de care are nevoie atat un bebelus, cat si o mamica, inca de la inceput!

>