Breaking news

3 elemente care nu ar trebui sa lipseasca dintr-o oferta de creare a unui site

Ofertele de creare a unui site sunt diversificate, un antreprenor online la inceput de drum sau chiar si o firma cu o vechime considerabila avand mai multe solutii la indemana. Aflandu-va intr-o situatie in care aveti nevoie de un site de prezentare si cautati un partener care sa puna in aplicare toate ideile voastre, alegeti cumpatat si urmariti anumite aspecte cheie pentru a avea succes pe termen mediu si lung.

design siteFiecare site are particularitatile sale, mai ales ca fiecare nisa este dominata de anumite aspecte dar si de un anumit public tinta. Totusi, exista numeroase similitudini in ceea ce priveste paginile web, puncte de la care trebuie sa porniti.

Pentru ca un site sa se apropie de perfectiune, agentia de web design Baboon Software ne recomanda sa avem in vedere urmatoarele aspecte:

  1. Site-ul sa detina panou de administrare

Panoul de administrare este un must al zilelor noastre, clasicele pagini web dezvoltate exclusiv static, in HTML si CSS, nemaifiind viabile pentru un antreprenor care doreste sa aiba control deplin asupra sectiunilor din site-ul sau. Panoul de administrator este util atat dezvoltatorului cat mai ales clientului, de cele mai multe ori acesta neavand cunostinte de programare pentru a-si putea gestiona continutul corespunzator.

Un panou de administrator devine o unealta, un ajutor pentru a modifica, sterge sau dezvolta si alte zone ale site-ului destul de intuitiv. In functie de platforma pe care s-a dezvoltat site-ul, fie un CMS, fie o platforma customizata, veti observa ca panoul de administrare este deosebit de util si face cam 90% din munca de editare.

  1. Site-ul trebuie sa fie optimizat SEO Onpage

Pentru multi dintre cei care cauta servicii de creare site, optimizarea SEO este un subiect mai mult decat tabu. Totusi, daca ne raportam la cifre si vedem cat de important este ca un site sa beneficieze de o campanie SEO, acest lucru se schimba radical. Optimizarea SEO Onpage a unui site implica numeroase proceduri de optimizare interna prin intermediul carora se pregateste site-ul pentru a fi promovat in motoarele de cautare.

De ce este important sa urmariti si acest aspect atunci cand alegeti o firma de web design? Nu excludeti niciodata din calcule posibilitatea de a atrage trafic si clienti din cautarile organice, drept pentru care aceasta etapa va ajuta atat pe voi cat si pe colaboratorul sau asa-zisul furnizor de astfel de servicii web.

  1. Site-ul trebuie sa fie responsive, adaptat pentru orice dispozitiv mobil

Ce este un site responsive? Aceasta trasatura a unei pagini web denota posibilitatea ca vizitatorii sa poata accesa continutul de pe orice dispozitiv. Daca accesarea se face de pe un laptop/PC, in mod cert rezolutia poate fi de diferite tipuri si in acest moment este important ca optiunea de design responsive sa fie prezenta pentru a putea adapta continutul in vederea unei parcurgeri optime.

Totusi, cea mai importanta latura a designului responsive se rezuma la adaptarea unei pagini web pentru dispozitivele mobile. Tableta si smartphone-ul pot avea rezolutii mai mici decat un laptop sau un monitor uzual, in acest moment fiind nevoie sa aveti un site responsive pentru o incarcare rapida si optima din punct de vedere vizual.