3 dintre cele mai Mari Scandaluri de Poker din Ultimul Deceniu

Descoperă care sunt cele mai explozive 3 scandaluri care au afectat lumea pokerului ca la aparate în ultimii 10 ani.

Oamenii iubesc scandalurile și lumea pokerului nu este diferită. În timp ce tuturor ne place să auzim despre cei mai recenți câștigători ai turneelor sau cele mai recente inovații în materie de poker ca la aparate, scandalurile din această lume tind să obțină întotdeauna cel mai ridicat nivel de atenție. Așadar, iată o listă a celor mai importante 3 scandaluri care au afectat lumea acestui sport al minții în ultimii zece ani!

Scandalurile superutilizatorilor site-urilor Absolute Bet – Ultimate Bet

Poate că cel mai faimos caz de înșelăciune din istoria pokerului online, acest scandal datează din septembrie 2007, atunci când jucătorii au început să acuze site-ul care ar avea conturi de super-utilizator. Aceste conturi pot vedea cărțile celorlalți jucători. Absolute Poker va recunoaște mai târziu că au existat astfel de conturi, iar site-ul a rambursat jucătorilor peste 1,6 milioane de dolari și a plătit o amendă foarte mare în contul acestei înșelăciuni.

Ultimate Bet s-a confruntat cu afirmații similare care au început în ianuarie 2008 după ce o activitate suspectă a fost raportată de pe contul “NioNio”. După investigație, s-a descoperit că înșelăciunea a avut loc în perioada ianuarie 2005 – decembrie 2007. Comisia de jocuri Kahnawake a efectuat o investigație amănunțită și a stabilit că persoana din spatele scandalurilor de înșelăciune de la Ultimate Bet a fost campionul Main Event-ului WSOP, 1994, Russ Hamilton. Schema sa a costat Ultimate Bet peste 22 milioane de dolari.

Vinerea Neagră a Pokerului Online American

În data de 11 aprilie 2011, Departamentul de Justiție al Statelor Unite a acuzat PokerStars, Full Tilt Poker și Absolute Poker de încălcările UIGEA și de derularea unei afaceri ilegale în domeniul jocurilor de noroc. 11 persoane au căpătat acuzația de inculpat în acest caz care a făcut vâlvă la data aceea. Două din cele trei site-uri au ieșit din afaceri din cauza Vinerii Negre. Societatea-mamă a site-ului Absolute Poker a depus faliment și nu a mai fost audiată din nou.

Full Tilt a risipit aproape 400 de milioane de dolari în depozite la nivel mondial și s-a oprit și el. Singura companie care și-a plătit jucătorii a fost PokerStars. Mai târziu, PokerStars a ajuns la o intelegre cu Departamentul de Justiție pentru 731 milioane de dolari. În cadrul acestei înțelegeri, au primit activele Full Tilt Poker și au fost de acord să plătească jucătorii ROW de la Full Tilt. Jucătorii americani au trebuit să depună solicitări de rambursare prin intermediul Departamentului de Justiție, iar cazul a fost finalizat cu succes.

Pitbull Poker

Pentru cei care sunt noi în jocul de poker la aparate, este posibil să nu fi auzit niciodată de controversele iscate în jurul Pitbull Poker. Site-ul a rulat din 2004 până în 2009 și a fost inițial un site cu jocuri “fără descărcare”. Acest site mic a fost renumit printre devoratorii de bonusuri, dar lucrurile au explodat atunci când utilizatorii au descoperit că există conturi de super-utilizatori pe site.

Cel puțin trei astfel de conturi fost descoperite pe site și au existat mai multe cazuri documentate de “dispariție de pot”. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest termen, acest termen desemnează situația în care o parte dintr-un pot dispare chiar dacă este în plus față de jackpotul standard colectat de un site. Pitbull Poker s-a oprit pentru totdeauna pe data de 29 septembrie 2009, când angajații biroului din Costă Rica au fost rugați să-și ia lucrurile din birouri noaptea, motivându-se că se vor efectua lucrări de întreținere la clădire. Unii au devenit suspicioși și s-au întors la birou pentru a descoperi că tot echipamentul a fost încărcat de către proprietari site-ului într-un camion.

Au existat rapoarte cum că poliția din Costa Rica s-a implicat în acest caz, dar nu s-a rezolvat nimic. În acest moment nu se știe câți bani a furat efectiv site-ul de la jucători, dar acest caz servește în continuare ca un semnal de avertisment care atrage atenția asupra zilelor întunecate ale pokerului online.

>