3 criterii pentru achiziționarea unei imprimante

Nimic nu este mai dificil decât să faci cumpărături, în contextul în care ofertele magazinelor sunt astăzi mai generoase ca oricând. Indiferent ce ne dorim să cumpărăm, există atât de multe produse încât ne vom simți copleșiți. Presiunea face ca alegerea să fie și mai dificil de realizat, motiv pentru care mereu sunt bine-venite câteva recomandări și sugestii.

De exemplu, dacă vei arunca o privire peste oferta de imprimante si multifunctionale vei observa imediat că există o mulțime de modele pe care le poți comanda. Așadar, ce model să alegi? Cel mai probabil că nu știi, iar de aceea îți prezentăm x criterii de care trebuie să ții cont ori de câte ori decizi să îți cumperi o nouă imprimantă.

Înainte de toate, ar trebui să te gândești care este imprimanta de care ai nevoie. În acest fel poți alege cea mai potrivită imprimantă pentru tine și mai ales pentru nevoile tale.

Imprimanta are rolul de printa, scana, copia și chiar de a primi sau trimite fax-uri. Prin urmare, este un real ajutor în biroul tău. Dar cum să alegi o imprimantă de care să nu fii dezamăgit? Ei bine, ar trebui să ții cont de următoarele criterii:

Imprimantă cu toner sau cu cartuș?

Pentru început, gândește-te la principiul de funcționare al imprimantei pe care vrei să o cumperi. Aceasta poate fi, de exemplu, cu toner sau cu cartuș. Imprimantele cu cartuș folosesc cerneală, ceea ce înseamnă că există riscul de a se usca dacă nu folosești imprimanta prea des, problemă ce nu există în cazul imprimantelor cu toner.

Gândește-te deci la frecvența utilizării imprimantei, pentru a ști ce tip de imprimantă să alegi.

Imprimantă inkjet sau laser?

Tehnologia folosită pentru printare reprezintă un alt criteriu pe care trebuie să îl ai în vedere. Marea luptă se dă între tehnologia Inket și cea Laser.

În cazul imprimantelor Inkjet, acestea sunt dotate cu cartuș, în timp ce modelele cu laser au toner. Tehnologiile acestea nu diferă foarte mult, de aceea este important să te gândești la stilul de tipărire pe care îl vei avea.

Vrei să printezi fotografii? Alege o imprimantă Inkjet? Ori vei printa foarte multe documente alb negru? Alege o imprimantă laser, deoarece aceasta are o viteză de imprimare mai mare și totodată costul de printare este mai mic.

Imprimantă simplă sau multifuncțională?

În final, mai trebuie să ai în vedere un singur aspect: tipul imprimantei. Aceasta poate fi simplă sau multifuncțională. Așadar, ce model să alegi?

Din nou, gândește-te la nevoile tale. Vei folosi imprimanta doar pentru a imprima diferite documente, așa că nu ai nevoie și de alții funcții, precum scanarea sau fotocopiatorul? O imprimantă simplă își va face treaba fără probleme.

În ceea ce privește imprimantele multifuncționale, acestea îți oferă diferite funcții și tehnologii ce se pot dovedi a fi de mare ajutor mai ales dacă ai reală nevoie. Gândește-te la tipul tău de muncă și mai ales la sarcinile pe care va trebui să le faci folosind imprimanta. În funcție de aceste detalii vei ști ce model trebuie să alegi.

Ținând cont de aceste 3 criterii importante, intră pe dcrealsolutions.ro și alege imprimanta potrivită nevoilor tale.

>