Breaking news

3 consecințe ce pot apărea ca urmare a serviciilor de hosting necalitative

În cadrul unei afaceri pe mediul online, găzduirea web deține un rol primordial. Un web site, pentru a putea exista și a funcționa adecvat, are nevoie de un spațiu pe care să-și stocheze datele, și care-i să-i permită efectuarea operațiilor.

Există multe companii care prestează servicii de web hosting, însă multe dintre acestea nu se pot menține active pe o perioadă îndelungată de timp. Din acest motiv, odată ce apar planurile pentru o lungă activitate web a paginii dumneavoastră, compania de găzduire necesită o atenție aparte și trebuie aleasă cu grijă.

Printre neajunsurile pe care le poate semnala o companie de hosting web cu servicii de calitate proastă se numără un spațiu de stocare mizer, răspunsuri tehnice de lungă durată, un sistem de operare care face site-ul dumneavoastră să frâneze, lipsa securității adecvate etc. Toate aceste neajunsuri acumulează consecințe care pun în pericol activitatea paginii web. Iată care sunt 3 cele mai grave consecințe ce pot surveni.

Site-ul web refuză să funcționeze, timpul de nefuncționare este mult prea mare

Timpul de funcționare sau disponibilitatea reprezintă o măsură de calcul în baza căreia cunoaștem care este procentul de timp în care un sistem este pe deplin operațional. Acest timp de funcționare de regulă se măsoară în cifre de 9. Cinci de nouă, adică coeficientul de 99,999%, reprezintă o cifră standard pentru o disponibilitate web cu un sistem complet operațional. Cu această cifră, site-ul web își pierde din activitate mai puțin de 6 minute pe an. Aici e cazul când până și sutimile contează. Un timp de funcționare la 99,995%  face ca site-ul web să-și oprească „slujba” mai mult de 26 minute pe an.  99.9% mai mult de 8 ore pe an, iar 99% aproape 90 ore anual. Asemenea cifre înalte a timpului de nefuncționare pot deveni letale pentru o companie de comerț. Primul exemplu care ne vine în cap e Amazon. Nu mult timp în urmă, site-ul companiei s-a oprit pentru 40 de minute. În consecință, liderul pe vânzări online a avut o pierdere de peste 5 milioane de dolari.

Buzunarul dumneavoastră poate suferi pierderi neprevăzute

Multe companii unde vă puteți înregistra domeniul web sau puteți prinde niște oferte bune de hosting, se dovedesc a ascunde schimbarea tarifului. Spre exemplu puteți beneficia astăzi de o înregistrare domeniu. ro cu 10 euro, iar prelungirea acestuia după un an să coste deja 50 de euro. Asemenea exemple de activitate nu sunt o raritate. Multe companii de web hosting nu activează pentru o perioadă lungă de timp. Din acest motiv ele riscă să folosească toate mijloacele posibile pentru a dobândi cât mai multe resurse financiare.

Site-ul dumneavoastră poate fi expus lipsei de securitate

Când vorbim despre un hosting de proastă calitate, nu ne putem referi la oferte de securitate avantajoase sau în genere la prezența acestora. Există numeroase companii de web hosting care nu oferă clienților săi certificate sau protocoale de securitate. Sau din contra, acestea te pot obliga să achiziționezi certificatul propriu-zis în cadrul companiei ce promovează servicii hosting. Prețul acestuia poate fi dinadins majorat comparativ cu alte surse din care certificatul ar putea fi cumpărat. Dacă luăm să vorbim despre cel mai înalt nivel care valorifică atât securitatea fizică cât și securitatea virtuală, de conexiune, securitatea cibernetică ne vom referi la posibilitatea de colocare servere. Asemenea facilități pot oferi numai companiile de top în domeniu. Anume așa companii pot reuși să mențină și să îngrijească site-ul dumneavoastră. Printre ele cu siguranță se numără Megahost.

Cel mai simplu sfat pe care îl putem oferi în cadrul acestui articol pentru a evita consecințele menționate anterior este de a folosi Megahost. Această compania de prestare a serviciilor găzduire web nu va lăsa niciodată site-ul dumneavoastră să rămână în urmă. Nu va scurge și rupe nicicând buzunarele clienților săi. Și va oferi cele mai bune metode de securitate fizică și web.

>