Breaking news

3 caracteristici mai putin populare ale unui angajat, care il pot face mult mai apreciat in companie

Aproape toti angajatorii se asteapta ca angajatii lor sa fie respectuosi, muncitori si sa poata livra rezultate bune cat mai rapid.

Business, career and recruitment concept – group of employers in formal wear sitting at table in office and consulting young woman during job interview

De asemenea, evidentierea acestor asteptari care vin din partea angajatorilor poate avea mai multe beneficii pentru companie, cum ar fi constanta atentie a angajatilor sau motivatia acestora de a munci. Familiarizarea cu unele dintre aceste asteptari te poate ajuta sa te pregatesti pentru un nou loc de munca sau sa obtii o promovare la cel actual.

Totusi, este bine sa stii ca sunt si caracteristici pe care un angajator le cauta, dar pe care putini angajati le detin si tocmai acestea te pot ajuta sa iesi in evidenta.

Iata ce caracteristici te pot ajuta sa fii pe placul angajatorului!

Un angajator care a trecut prin multe interviuri poate confirma faptul ca majoritatea CV-urilor seamana intre ele. Astfel, caracteristici precum perfectionismul, ambitia sau comunicarea eficienta sunt printre cele mai des folosite de catre potentialii angajati si, din pacate, acestea nu mai impresioneaza cu nimic. In acelasi timp, ele nu sunt singurele caracteristici pe care le cauta angajatorii, ceea ce inseamna ca poti iesi in evidenta fata de majoritatea celor care apar la un interviu.

Punctualitate

Punctualitatea este una dintre caracteristicile pe care le poti dovedi prin fapte inca de la prima intalnire. O regula de aur spune ca la un interviu trebuie sa ajungi cu 15 minute mai devreme fata de ora stabilita. In acelasi timp, poti merge pe principiul conform caruia daca nu esti la birou cu 5 minute mai devreme, inseamna ca ai intarziat, astfel incat sa iti dovedesti si sa iti sustii punctualitatea. Angajatorii apreciaza acest lucru, deoarece arata faptul ca esti un angajat profesionist si disciplinat. Chiar daca te vei regasi in situatii neplacute in care vei intarzia fara sa ai nicio vina, este bine sa anunti acest lucru.

Recruiter smiling and shaking hands with employee at job interview in office

Asumare

Nu exista un angajat perfect, care sa nu comita nicio greseala in sarcinile pe care le are de facut. Mai devreme sau mai tarziu, vei comite diverse greseli, iar angajatorii se asteapta la acest lucru, ei fiind constienti ca esti om si este normal ca acest lucru sa se intample.

Un angajator poate fi extrem de deranjat atunci cand un angajat nu isi asuma greseala si incearca sa dea vina fie pe alte aspecte de context, fie chiar pe alti angajati. In schimb, angajatorii apreciaza foarte mult angajatii care isi asuma responsabilitatea greselilor comise, acest lucru dovedind maturitate. Daca esti chiar tu un angajator si ai nevoie de astfel de angajati, dar iti este greu sa ii gasesti, poti apela la Humansource.ro, o agentie de munca temporara specializata in recrutarea de angajati perfecti pentru afacerea ta. 

Ingeniozitate

Capacitatea de a oferi solutii vine in completarea asumarii greselilor. Impactul unei probleme sau al unei greseli poate fi redus la minim daca vii cu solutii. In acelasi timp, solutiile sunt cele care pot aduce rezultate mai bune decat cele asteptate initial, deoarece ele sunt un raspuns la un esec.

Toate aceste caracteristici te pot scoate in evidenta intr-un interviu, deoarece nu sunt foarte des intalnite si, cu toate acestea, sunt extrem de importante pentru activitatea companiei. 

sursa foto: envato.com

>