Breaking news

3 Beneficii majore ale unei operații de cezariană

A existat o istorie lungă și complicată asociată cu operațiile cezariene. Procedura ne însoțește de secole, iar popularitatea ei a crescut doar în ultimii ani. Așadar, cum am ajuns unde ne aflăm astăzi?

 

Prima operație cezariană înregistrată a fost efectuată în 1797 cand s-a nascut Prințul Frederick, fiul lui George al III-lea al Angliei. A fost o procedură foarte riscantă și abia la sfârșitul anilor 1800 a fost considerată ca fiind ceva la care se supuneau majoritatea femeilor aflate la sarcină.

Dar, există o mulțime de păreri amestecate în jurul operațiilor cezariene – unele persoane le prefera, în timp ce altele se tem de ele. Dar, în realitate, operațiile cezariene sunt unele dintre cele mai frecvente proceduri de naștere din întreaga lume.

Ce este o operație de cezariană?

O operație cezariană este o tehnică de naștere în care copilul este adus pe lume printr-o tăietură realizata în abdomenul mamei. Procedura este adesea necesară atunci când bebelușul este prea mare sau când există riscul ca acesta să nu poată supraviețui dacă este născut pe cale naturală.

Există două tipuri de cezariană: cezariana standard și cezariana condusă de o moașă. O cezariană standard este cel mai adesea efectuată atunci când bebelușul are o lungime de 45-60 cm și mama nu poate împinge copilul prin canalul de naștere. O operație cezariană asistată de moașă este efectuată atunci când bebelușul este mai mic sau când există un risc mai mare de pierdere a sarcinii în cazul nașterii pe cale naturală.

Beneficiile unei operații cezariene

Există o serie de beneficii ale unei operații de cezariană, printre care:

  1. Ratele mai mici de deces matern. Rata complicațiilor pentru o cezariană este mai mică decât pentru o naștere vaginală.
  2. Șanse mai mari de supraviețuire a bebelușului. Riscul ca bebelușul să moară în timpul nașterii este semnificativ mai mic dacă se efectuează o cezariană.
  3. Recuperare mai rapidă. Majoritatea femeilor declară că se simt mult mai bine în câteva zile după o cezariană decât după o naștere vaginală.

 

Există câteva lucruri de care trebuie să ții cont înainte de a alege să faci o cezariană. Primul este că reprezinta o intervenție chirurgicală majoră și poate fi puțin înfricoșătoare pentru mamă. Asigură-te că tu și medicul tău înțelegeți bine toate riscurile și beneficiile acestei proceduri.

Un alt lucru important de reținut este faptul că cezariana nu este întotdeauna necesară. Dacă naști pe cale naturală, iar bebelușul este sănătos și se simte confortabil, este posibil să îl poți aduce pe lume fără intervenție chirurgicală.

Deși cezariana este, în general, mai sigură și oferă mai multe beneficii decât nașterile naturale, există câteva dezavantaje potențiale care trebuie luate în considerare. Un potențial dezavantaj al operațiilor cezariene este că acestea pot fi mai scumpe decât nașterile naturale. În plus, operațiile cezariene pot necesita șederi mai lungi în spital decât nașterile vaginale, ceea ce poate crește costurile de spitalizare.

În general, beneficiile unei cezariene depășesc în mod clar dezavantajele, iar majoritatea femeilor ar beneficia probabil de această opțiune de naștere, dacă le este disponibilă. Dacă ești însărcinată și iei în considerare o cezariană, este important să discuți cu medicul tău ginecolog, pentru a stabili dacă aceasta este cea mai bună metodă de naștere pentru tine și pentru copilul tău. El sau ea te poate ajuta să cântărești argumentele pro și contra și să te ajute să iei cea mai bună decizie pentru tine și pentru copilul tău.

Operația cezariană este o procedură din ce în ce mai preferată de femei, deoarece riscurile sunt mai mici, iar șansele apariției unei probleme sunt reduse. Pentru mai multe detalii, nu ezita sa contactezi medicul ginecolog.

 

>