Breaking news

3.000 de militari în rezervă au protestat la Cotroceni arzând portretul lui Băsescu

Cadrele militare în rezervă au protestat chiar de ziua Armatei, în fața Palatului Cotroceni prin arderea portretului Președintelui României, Traian Băsescu și strigând ”ieși afară, javră ordinară”.

militari.protestPeste 3.000 de militari în rezervă au protestat luni la Cotroceni, nemulțumiți de măsurile guvernului și de micșorarea pensiilor militarilor.

Militarii au scandat  „Jos Băsescu!”, „Hoţii!”, „Nesimţiţii!”, „Să se ducă unde vor, Băsescu, Oprea şi cu gaşca lor”, „Anastase judecată!”, „Armata e cu noi”, „Moarte trădărilor”, „Trăiască armata României”.

Protestatarii au decis să ardă lozincile şi portretele cu comandantul suprem al armatei îngropând totodată o jerbă de flori, după ce o delegaţie a celor peste 3.000 de cadre militare în rezervă şi disponibilizate nu a fost primită la Cotroceni.

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate protestează faţă de modul în care le-au fost încălcate drepturile. Ei sunt nemulţumiţi de reducerea pensiilor, de scoaterea din sistem a familiilor foştilor militari, de imposibilitatea de a-şi găsi un loc de muncă după ce au fost disponibilizaţi.