Breaking news

29 de români, victime ale traficului de persoane, repatriați din Portugalia

loading...

Un grup de 29 de români care au fost exploatați în Portugalia, au fost repatriați de către autoritățile consulare române.

romani repatriati portugaliaÎn urma demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Lisabona pe lângă autoritățile portugheze competente, au fost iniţiate procedurile de repatriere pentru grupul de 29 de cetăţeni români, aflaţi în Portugalia, Moura, victime ale traficului de persoane.

”În noaptea de 22 spre 23 noiembrie 2013, 6 cetăţeni români au părăsit teritoriul portughez, având ca destinaţie România. Ambasada României la Lisabona acţionează, în continuare, pentru asigurarea asistenţei şi protecţiei consulare pentru ceilalţi cetăţeni români care se află în Portugalia,  urmând ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, întreg grupul să fie repatriat”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane derulează o amplă campanie de informare publică destinată cetăţenilor români care doresc să muncească în străinătate, asupra pericolului exploatării prin muncă forţată.

loading...