25 de voluntari au dus lumina într-o şcoală uitată de lume

Sâmbătă, 3 mai, de la ora 20.00, la Kanal D, Mihai Ghiţă va prezintă în emisiunea “Asta-i România!” povestea unor tineri voluntari care au reuşit să instaleze o sursă de energie electrică într-o şcoală dintr-un sat izolat.

voluntari - scoala - kanal dÎn urmă cu un an, reporterii emisiunii “Asta-i România!” au prezentat povestea a patru copii care învaţă la şcoală din Inelet, un cătun din Munţii Cernei.

Pentru a ajunge acolo, câţiva voluntari din Bucureşti au fost nevoiţi să treacă răul Cerna pe un podeţ, să urce sute de scări de lemn montate de localnici pe blocuri de stanca şi să meargă pe jos aproape două ore având sute de bagaje în spate.

Totul pentru a ajunge la mică aşezare unde câţiva copii învaţă indifierent de condiţii. Dorinţa celor mici era că unitatea de învăţământ la care merg zilnic, să beneficieze de energie electrică şi un calculator.

Suntem 25 de voluntari, majoritatea din Bucureşti. Am venit să le aducem copiilor din Inelet panouri solare care să alimenteze cu energie electrică şcoală, calculatoare şi o imprimantă”, a declarat unul dintre voluntari.

Nu rataţi povestea impresionantă sâmbătă, de la ora 20.00, emisiunea “Asta-i România!” prezentată de Mihai Ghiţă, la Kanal D.

>