Breaking news

23 de milioane de sticle de băuturi alcoolice a produs Alexandrion Group în anul 2018

loading...

Alexandrion Group, cel mai important producător din industria băuturilor alcoolice din România, a produs anul trecut, 23 de milioane de sticle de băuturi alcoolice, majoritatea dintre ele, comercializate pe piaţa internă.

Alexandrion Group România a reuşit o producţie record în anul 2018. Compania a produs la distileria din comuna Pleaşa din judeţul Prahova, 12 milioane de litri de băuturi alcoolice care au fost îmbuteliate în 23 de milioane de sticle.

Compania deţine o distilerie modernă, dotată cu echipamente de ultimă generaţie, laborator propriu, cramă, zonă de distilare şi linie de ambalare la care lucrează peste 150 de angajaţi.

Laboratorul distileriei Alexandrion de la Pleaşa este acreditată atât de plan naţional cât şi internaţional. Laboratorul este autorizat de ANSVSA şi poate emite buletine de analiză pentru toate produsele alcoolice.

În cadrul laboratorului propriu, Alexandrion testează produsele proprii pe tot lanţul de producţie şi creează noi produse pe care le scoate pe piaţă.

Peste trei ani, Alexandrion Group va scoate în premieră propria marcă de whisky, devenind prima companie din România care produce celebra băutură.

Poliţia economică din Prahova, după un schimb de experienţă cu specialiştii Alexandrion, şi-au dotat laboratorul cu aceeaşi aparatură performantă pentru a depista băuturile alcoolice contrafăcute.

Principalii competotiri neloiali ai companiei sunt cei care produc alcool în regim tradiţional întrucât aceştia nu plătesc accize şi nici nu oferă garanţii că băutura alcoolică respectă standardele de securitate şi sănătate, potrivit legilor din România.

Spirtul medicinal face concurenţă neloială companiei Alexandrion întrucât acest produs este comercializat fără acciză şi se vinde peste tot şi nu întodeauna este utilizat doar în scopuri medicale ci este consumat ca şi băutură alcoolică în combinaţie cu alte arome şi produse.

Compania Alexandrion Group se extinde şi pe plan internaţional, livrând pordusele sale atât în ţări din Europa unde există comunităţi de români cât şi în ţări unde românii nu sunt în număr mare.

Grupul Alexandrion a preluat în 2017, hotelul New Montana din Sinaia și intenținonează să realizeze, pentru grupurile organizate de turiști care se vor caza la hotelul său, trasee tematice cu degustări despre cum se obțin băuturile alcoolice din portofoliul său.

Alexandrion este cel mai mare producător de băuturi spirtoase pe plan local, cu afaceri de peste 180 de milioane de lei în 2017. Compania are în portofoliu brandurile Alexandrion, Alexander, Brâncoveanu, Saber si importă mărcile Grant’s, Glenfiddich, Monkey Shoulder, Hendricks Gin, Beluga, Botega.

loading...