Breaking news

21% din populația urbană nu a apelat la servicii medicale în ultimul an

Potrivit unui studiu realizat de grupul româno-german Rentrop & Straton, 21% dintre românii de la oraș, nu au apelat la servicii medicale în ultimul an de zile.

Aproape un sfert din participanții la studiu (24%), au mers o singură dată la medic în ultimele 12 luni. La extrema cealaltă, 22% din respondenți au apelat la servicii medicale de peste 4 ori în același interval. Din cei ce au frecventat unitățile medicale, 64% nu au abonamente la clinici private.

Unitățile medicale de stat predomină în opțiunile românilor, în situațiile de rezolvare a problemelor de sănătate. Cu toate acestea, crește procentul respondenților care apelează mai frecvent la serviciile oferite de clinicile private, acesta ajungând aproape de jumătate (42,6%).

Participantii care câștigă peste 500 euro pe lună, tind să folosească mai des serviciile medicale ale unei clinici private, în timp ce persoanele care se tratează, de obicei, în unități medicale de stat câștigă lunar sume de până la 500 euro.

În companiile cu o cifră de afaceri mai mare de 50 de milioane euro, aproape jumătate din respondenți beneficiază de un astfel de sprijin.

Totodată, abonamentele la clinici private se numără printre tipurile de beneficii extrasalariale oferite de companii.

Studiul ”Serviciile clinicilor medicale de stat și private. Analiza comparativa”, a fost realizat pe un eșantion de 1.313 de respondenți, în perioada 1 noiembrie 2011 – 11 februarie 2012, de Divizia Market Research a grupului româno-german Rentrop & Straton.