Breaking news

21 de persoane au ajuns la spital intoxicate cu plante halucinogene și droguri

21 de persoane din Iaşi au ajuns în ultimele 48 de ore la Spitalul de Urgenţe din municipiu, în urma consumului de produse etnobotanice, droguri sau au înghiţit alte substanţe.

35066-0-spital_terapie_intensivaNumărul cazurilor de intoxicații cu plante etnobotanice a crescut în Iași, în ciuda faputului că autoritățile centrale au decis interzicerea comercializării plantelor cu efect halucinogen.

Medicul Tudor Ciuhodaru, şeful UPU din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi, a declarat că sâmbătă şi duminică un număr de 21 de persoane majoritatea tineri, au ajuns la spital, opt dintre aceştia consumând produse etnobotanice, trei cannabis, iar restul fiind cu intoxicaţii voluntare sau accidentale, transmite mediafax.ro

Unul dintre pacienţi, în vârstă de 28 de ani, le-a spus medicilor că a fost intoxicat cu produse etnobotanice, ajungând la spital cu probleme de respiraţie şi dureri în zona inimii.

A fost preluat rapid în UPU, necesitând intervenţia de urgenţă a echipei de gardă. S-au luat măsuri de îndepărtare a toxinelor din organism. El a susţinut că a fost intoxicat cu produse etnobotanice, iar când şi-a revenit a solicitat prezenţa Poliţiei pentru a depune plângere”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Pacienții sunt în afara oricărui pericol însă vor mai sta câteva zile în spital la Secţia de Toxicologie.