Breaking news

21 de egipteni, decapitați în grup de teroriștii Statului Islamic

Teroriștii Statului Islamic oripilează lumea cu o nouă decapitare în masă. De astă dată, 21 de egipteni au căzut victime în mâinile criminalilor de la ISIS.

egipteni decapitati de statul islamicJihadiștii Statului Islamic au difuzat duminică o înregistrare video care prezintă decapitarea a 21 de bărbaţi. Aceștia sunt egipteni de confesiune creştină recent răpiţi în Libia.

Bărbaţii apar îmbrăcaţi în combinezoane de culoare portocalie, similare celor purtate de ostaticii executaţi recent în Siria de către teroriști.

Aceștia sunt aliniaţi pe o plajă cu mâinile legate la spate, după care sunt decapitaţi de jihadiști.

Pe 12 ianuarie, aripa libiană a grupării extremiste sunnite a anunţat că deţine ostatici 21 de egipteni de confesiune creştină.

Cei 21 de egipteni, erau muncitori imigranţi și au fost răpiţi în oraşul Sirt, în nordul Libiei, aflat sub controlul grupărilor islamiste.

Teroriștii au anunţat că cei 21 de muncitori egipteni au fost răpiţi pentru a răzbuna soarta femeilor musulmane „torturate şi ucise de către Biserica (Ortodoxă) Coptă din Egipt”.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă în cei mai fermi termeni decapitarea în Libia, de către combatanţii ISIL, a 21 de creştini egipteni.

MAE transmite sincere condoleanţe familiilor  şi îşi exprimă deplina solidaritate cu comunitatea creştină coptă din Egipt şi cu  întregul popor egiptean.

În aceste circumstanţe deosebite de grave, MAE reiterează susţinerea pentru o soluţionare cât mai grabnică a crizei din Libia care a făcut posibilă comiterea acestor crime abominabile.

Actele teroriste comise de ISIL nu pot fi justificate sub nicio formă, iar cei responsabili trebuie să răspundă pentru faptele lor.

Sursa foto:nbcnews.com