Breaking news

2000 de protestatari au forțat intrarea în Prefectura Brașov

Peste 2.000 de sindicalişti din administraţia locală, dar şi de la companii privatizate au protestat joi în faţa Prefecturii Braşov, iar o parte dintre aceştia au forţat intrarea în sediul instituţiei şi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine, transmite mediafax.ro.

protest-brasovSindicalişti de la BNS, Cartel Alfa, CNSLR Frăţia şi Meridian, precum şi angajaţi de la muzee, Direcţia pentru Protecţia Copilului, Casa de Pensii au venit cu steaguri şi pancarte cu mesaje împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

O parte dintre participanţii la mitingul de protest de la Braşov au forţat intrarea în sediul Prefecturii şi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine, busculada creându-se în momentul în care o delegaţie a liderilor de sindicat a fost chemată la discuţii de prefectul Ion Gonţea.

În cele din urmă, forţele de ordine au reuşit să îi liniştească pe protestatari, iar o delegaţie a liderilor de sindicat a intrat la discuţii cu prefectul.

O parte dintre participanţii la protest au aprins lumânări şi au ars fotografii cu Traian Băsescu. Alții au vneit cu coase, dar şi talăngi, purtând pancarte cu mesaje precum „Vrem un trai decent”, „Nici Hitler nu şi-a exterminat propriul popor”, „Băsescu şi cu Vlădescu, să-l prindeţi pe Ceauşescu, să-l luaţi şi pe Boc şi să faceţi poc”.