Breaking news

20 morți în Franța în urma inundațiilor

Inundațiile violente din sudul Franței au omorât 20 de oameni şi alţi patru sunt daţi dispăruţi. Aproape 200.000 de locuinţe au rămas fără electricitate, iar mai multe aeroporturi şi drumuri naţionale au fost închise.

France Deadly FloodsCel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în departamentul Var, din sud-estul Franţei, în urma ploilor torenţiale care au s-au abătut începând de marţi asupra regiunii, a anunţat prefectura, transmite France Presse. Cea de-a 20-a victimă a fost descoperită miercuri seară.

11 trupuri neînsufleţite au fost găsite în oraşul Draguignan, cinci în localitatea Trans-en-Provence, câte unul la Luc, Roquebrune, Frejus şi pe lacul Saint-Cassien, a precizat prefectuira. Victimele sunt în special persoane în vârstă, potrivit secretarului general al prefecturii din Var, Olivier de Mazieres.

Peste 1.350 de persoane, blocate pe maşini sau pe acoperişurile caselor, au fost ridicate cu elicopterul, în timp ce 100 de persoane au fost salvate cu ajutorul ambarcaţiunilor, de la începutul operaţiunilor de salvare, se arată într-un comunicat al prefecturii. Peste 2.000 de membri ai echipelor de intervenţie erau mobilizaţi pe teren miercuri seară.

Mai mulţi francezi au rămas blocaţi în mașini şi pe acoperişurile caselor în aşteptarea echipelor de salvare. Autorităţile susţin că ploile torenţiale au urcat nivelul apei cu peste jumătate de metru în numai câteva minute.

Peste o mie de oameni au fost mobilizaţi pentru salvarea locuitorilor din sud estul Franţei şi deblocarea străzilor. Peste 600 de intervenții au efectuat serviciile publice de salvare, în regiunea afectată grav de inundații.


>