Breaking news

20 de concurenți se bat în bucătărie la Hell’s Kitchen pentru premiul de 80.000 de euro

Prima ediție  “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” România, reunește la start 20 de concurenți dornici să uimească o țară întreagă cu preparatele lor culinare în speranța că vor pune mâna pe potul de 80.000 de euro.

HELL'S Kitchen_2014“Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, cea mai dură competiție tv în materie de gătit, reunește 20 de concurenți cu meserii diverse, casnice, bucătari, fotografi, studenți și pompieri. Toți vor să-i convingă pe cei trei jurați ai show-ului culinar, că merită trofeul.

Iată cine sunt cei 20 de concurenți care vor găti în această toamnă în show-ul Antena 1.

Dany Jinariu, 29 ani, second chef – Dany locuiește în Irlanda, unde lucrează ca second chef. A absolvit în țară o școală de bucătar, după care a început să lucreze în domeniu, ca ajutor de bucătar și bucătar pe diverse secții în Sibiu. Din 2007 a plecat in Dublin, unde a muncit în diverse restaurant. Îi place mâncarea chinezească și gătește cu plăcere carne de vită, pește sau piept de rață.

Angi Lepădatu, 43 ani, casnică – Angi e originară din Republica Moldova și este licențiată în industria alimentară. A lucrat de-a lungul anilor ca broker, agent comercial, iar acum gătește și vinde mâncare prietenilor și cunoștințelor, însă are și evenimente culinare. Își dorește să transforme această activitate într-o afacere și să lanseze pe piață o linie proprie de produse (ghiveci, gemuri de ardei iute, legume marinate, dulceturi). Spune despre ea că este foarte inventivă în bucătărie și că nu ar refuza niciodată o ciorbă de burtă. Are doi copii.

Augustin Pop, 28 ani, bucătar – Augustin muncește ca bucătar în Cluj. A început să profeseze în domeniu întâi ca ajutor de bucătar și a schimbat mai multe locuri de muncă, printre care un hotel și un restaurant cu specific Mexican. Lucrează cu plăcere pentru evenimente, gătește pentru grupuri mai mari și e cel mai fericit atunci când primește feed-back pozitiv. Visul lui este să fie critic culinar și să se poată plimba prin toată lumea. Vrea să își testeze în acest show calitățile de bucătar și lider si spune că mizează în competiție pe faptul că este organizat și are un simț al gustului foarte dezvoltat.

Vali Vrânceanu, 33 ani, reprezentant vânzări – Vali a început să gătească pe la 8-9 ani. A terminat Facultatea de Medicină Veterinară din Iași și lucrează la reprezentant vânzări la o firmă producătoare de hrană pentru animale. Cu toate acestea, marea sa pasiune este gătitul și își dorește o carieră în domeniu. În bucătărie se simte cel mai relaxat și adoră să gătească paste, preparate chinezești sau aripioare picante. Este căsătorit și are un băiețel.

Gabriela Constantin, 42 ani, casnică – Gabriela a făcut volei de performanță, dar din cauza unor probleme de sănătate a trebuit să renunțe la sport. Când avea 19 ani, a plecat împreună cu soțul ei în Belgia, acolo unde acesta primise un contract și unde au locuit timp de 10 ani. Microbul gătitului l-a dobândit de la mama sa, iar acum se mișcă rapid și cu imaginație în bucătărie. Are doi copii, este casnică, dar visează să își deschidă un bistro sau un restaurant în sudul Franței.

Andreea Dumitrache, 29 ani, bucătar șef – Andreea lucrează în prezent ca bucătar șef într-un restaurant din Capitală. Își crește singură băiețelul în vârstă de trei ani. Provine dintr-o familie în care s-a gătit foarte mult, toată lumea a fost și este pasionată de gastronomie, însă nimeni nu a urmat o cariera în acest sens până la ea. A muncit în restaurant din Spania, Franța, dar și Irlanda și spune că până acum în formarea sa ca bucătar a sărit o singură etapă, aceea de tocător de legume.

Tavi Oprea, 25 ani, chef de partie – De-a lungul anilor, Tavi a făcut cursuri de bucătărie pe diferite specializări. A început cu spălatul vaselor, apoi a devenit ajutor de bucătar. Momentan lucrează la un restaurant din Londra ca chef de partie. Este fan al formatului Hell’s Kitchen. A avut ocazia să lucreze ca bucătar la un restaurant din Burj Khalifa, recunoscut de Guiness Book drept cel mai înalt restaurant de pe planetă.

Mihaela Vărzaru, 45 ani, casnică – A început să gătească de mică, fiind nevoită să preia din atribuțiile casei. Își dorește să se angajeze într-un restaurant sau să aibă un job în domeniul culinar. Are o fiica de 16 ani. Simte că prin participarea la acest concurs își poate confirma calitățile de bucătăreasă care de-a lungul anilor i-au adus numeroase aprecieri si totodată își poate schimba viața angajându-se în domeniu.

Denis Carculea, 24 ani, studentă – Studiază gastronomia și tocmai a încheiat anul al treilea de Științe gastronomice și arte culinare, la Universitatea Basque Culinary Center, în Spania. Totodată, face practică la un restaurant din Spania, considerat unul dintre cele mai bune pe lista “50 best world restaurants”. O fascinează mâncarea asiatică. Experiența în acest concurs i se pare un pas înainte în cariera sa profesională.

Radu Robescu, 31 ani, fotograf – Radu lucrează ca fotograf, iar cel mai important moment din cariera sa a fost atunci când a plecat să muncească pe un vas  de croazieră. A fost mereu atras de domeniul culinar și primele joburi l-au adus în postura de fotograf de produs pentru restaurant. A muncit în bucătăria unui restaurant din Capitală, dar și Brașov și spune că la cratiță se simte inventiv și cu simț artistic. Își dorește să deschidă și să promoveze un lanț de restaurante în România, care să aibă un succes atât de mare încât să se extindă în toată lumea.

Ștefan Gherasim, 35 ani, pompier – De meserie pompier, Ștefan crede că gătitul este o artă. A muncit în diverse restaurante în țară, apoi a plecat în străinătate, în insulele Cayman, în calitate de coordonator de evenimente, dar și în Marea Britanie. Meseriile de pompier și cea de bucătar sunt cele care îl fac să se simtă împlinit. Visează să ajungă un bucătar de nota 10 și să aibă propriul său lounge cafe, cu o bucătărie modernă și un meniu pe măsură.

Ovidiu Ionesi, 28 ani, bucătar șef – Fascinat încă de mic de ce se petrece într-o bucătărie, Ovidiu lucrează în prezent la un restaurant vegetarian din Cluj. Până aici însă, a schimbat mai multe locuri de muncă din dorința de a găsi bucătăria în care se simte cel mai bine, astfel că a lucrat și ca barman, ca manager asociat, a deschis o ceainărie. Spune că atunci când nu gătește, citește cărți de bucate vechi, despre bucătari celebri, caută rețete și se documentează despre diverse teorii culinare. Visul său este să aibă un restaurant în spatele unei case, în grădină.

Valentin Gheorghe, 24 ani, ospătar – Valentin lucrează ca ospătar, însă e fascinat de bucătărie. A început să gătească acasă, urmărește emisiuni de gen și crede că acest show este șansa de a se face cunoscut în domeniu. A fost nevoit să renunțe la școală si să se angajeze pentru a-și ajuta familia. Mama sa lucrează ca bucătăreasă la un bistro din Capitală. Ii place să gătească paste, grătare și mâncare orientală.

Sorin Cercelaru, 26 ani, assistant manager – Sorin lucrează la un complex hotelier din Mamaia, ca assistant manager. A muncit însă și în Cipru, a fost ospătar și, deși a studiat Medicina, vrea să lucreze în bucătărie. Gătitul îi trezește sentimente pe care nicio altă activitate nu o poate egala, iar faptul că în actualul job poate interacționa și cu bucătarii, și cu ospătarii, dar și cu clienții îl face foarte fericit. Visul lui este să ajungă viitorul chef la Hell’s Kitchen.

Flori Dincă, 30 ani, cofetar patiser – Flori lucrează de la 21 de ani în bucătărie și pe zi ce trece e tot mai îndrăgostită de această meserie. De trei ani de zile este și cofetar, în bucătăria de la Palatul Parlamentului. Și-ar dori să ajungă bucătar șef. Este divorțată și are o fiică de 5 ani, care locuiește cu ea. Punctele ei forte în bucătărie sunt preparatele de patiserie și cofetărie și bufetul rece.

Elena Pădurariu, 30 ani, administrator laborator cofetărie – Elena gătește de când avea 13 ani și în prezent are un laborator de cofetărie și organizează ateliere de gătit pentru copii. A terminat Dreptul și e de profesie jurist, dar bucătăria este pasiunea ei cea mai mare. A mai lucrat ca ospătar, dar ar vrea să își deschidă propriul restaurant și să continue să organizeze ateliere de gătit. Este mama a doi copii.

Claudia Băjenaru, 29 ani, ajutor de bucatar – Claudia a terminat o școală de bucătari și muncește într-un restaurant de 4 stele din Mamaia ca ajutor de bucătar. Adoră să pregătească dulciuri, iar felul ei preferat este tarte au chocolat. Vrea să ajungă chef și să participe la diverse concursuri și expoziții culinare.

Kinga Tanko, 35 ani, administrator firmă de mobilier – Kinga gătește de când se știe. Deși lucrează ca administrator al unei firme de mobilier, își dorește să își deschidă propriul restaurant, iar la Hell’s Kitchen poate afla dacă face față într-o bucătărie profesionistă. Este căsătorită, are un băiat de 13 ani, iar punctul său forte spune că este multifuncționalitatea.

Flavia Lascu, 29 ani, casnică – Flavia a lucrat ca profesoară, dar spune că mereu a simțit că menirea sa e să muncească în bucătărie. A lucrat in Italia, însă momentan este casnică și își crește fetița. E pasionată de versuri și de show-uri culinare. Are tatuat pe braț numele lui Gordon Ramsey.

Cătălin Badici, 28 ani, bucătar – Cătălin a început să lucreze la 18 ani într-un restaurant, ca piccol, iar dupa numai jumătate de an a trecut în bucătărie. În prezent este bucătar la un restaurant din Tulcea, după ce a practicat această meserie și în București, apoi în Grecia și Cipru. Gătește cu plăcere fructe de mare, paste și feluri românești și și-ar dori să câștige concursul pentru a-și demonstra că este un bucătar bun și pentru a avansa în carieră.