Breaking news

2% din taxa pe jocurile de noroc merge la Ministerul Tineretului și Sportului

Anul 2015 aduce o sursă importantă de venit pentru sportul românesc. Guvernul Ponta a decis prin ordonanță de urgență ca Ministerul Tineretului și Sportului să primească 2% din taxa pe jocurile de noroc.

bani din jocurile de noroc la sportVești bune pentru sportul românesc în 2015. Vor primi 2% din taxa pe jocurile de noroc.

Guvernul a modificat prin ordonanță de urgență, sistemul de împărțire a banilor din sumele colectate de stat din taxe pentru acordarea licenței de organizare și exploatare a jocurilor de noroc.

În urma acestei modificări, din cei 5% colectați în urma acestei taxe, 1% merge la Ministerului Culturii (pentru Fondul cinematografic și Programul de Restaurare a Monumentelor), 2% la Ministerul Tineretului și Sportului și 2% la Ministerul Educației.

Președintele Clubului Sportiv Dinamo București și președinte al Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă se declară extrem de bucuroasă de această decizie a Guvernului României: Este un lucru extraordinar pentru sportul românesc, cel mai bun care se putea întâmpla în această perioadă, să vedem acum în ce programe vor fi aplicaţi banii.  Orice sumă care apare la buget e bine venită, cu atât mai mult cu cât în 2015 ne vom afla în an preolimpic. Cred că prioritare ar fi programele care privesc înalta performanţă şi cele de investiţie în zona de tineret şi juniori pentru că dacă nu pui accent pe prezent, nu vei avea nici viitor.

Alocarea unei cote din taxa pe jocurile de noroc pentru sport a fost susținută de mai multă vreme de lumea sportului, mai întâi de Ion Țiriac, iar în ultimii 3 ani, de fostul președinte al COSR, Octavian Murariu, în prezent membru al Comitetului Internațional Olimpic.