Breaking news

18 persoane din Iași și Botoșani salvate de pompieri cu autospeciala șenilată

Ninsorile şi vântul puternic din ultimele zile au pus încă o dată la încercare echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi și Botoșani.

pompieri salvare persoaneÎn cursul zilei de miercuri, s-a intervenit în comuna Mironeasa pentru acordarea de îngrijiri medicale şi transportul la spital a patru persoane, respectiv:

  • un copil în vârstă de un an, cu pneumonie;
  • o femeie însărcinată în luna a cincea;
  • o femeie în vârstă de 55 ani, cu pancreatită;
  • un bărbat în vârstă de 57 ani, cu arsuri la nivelul membrelor inferioare.

Pentru a ajunge la aceste urgenţe medicale, pompierii ieşeni au înfruntat nămeţii cu o autospecială cu şenile trimisă în sprijin de I.S.U. Călăraşi. Pacienţii au fost preluaţi ulterior de o autospecială de transport victime multiple (ATVM) şi au fost transportaţi în siguranţă la spital pentru primirea îngrijirilor medicale de specialitate.

În timp ce în satul Libertatea, comuna Călăraşi, două persoane care aveau nevoie de dializă, au ajuns, cu ajutorul pompierilor botoşăneni şi mureşeni, la timp la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Singura posibilitate de a se ajunge la cele două persoane a fost cu ajutorul ATV –ului pe şenile. La misiune a participat un echipaj format din pompieri de la ISU Botoşani şi Mureş, cu o autospecială şi un ATV pe şenile. Bolnavii au fost preluaţi de acasă cu ATV-ul pe şenile şi transportaţi până la DN 24 C, unde îi aştepta un echipaj de transport persoane dializate. Misiunea de salvare a durat mai bine de o oră, fiind îngreunată de condiţiile meteo nefavorabile (vânt şi zăpadă troienită care acoperea drumul pe anumite porţiuni).

De asemenea, o gravidă din Liveni (comuna Manoleasa), aflată la a patra naştere la termen, a fost preluată de echipajul SMURD Ştefăneşti şi adusă la Iorga (comuna Manoleasa), de unde a fost preluată de un echipaj aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Truşeşti şi transportată la secţia de specialitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani.