Breaking news

175 milioane euro a cheltuit Statul în 2010 pe telefoane mobile, mașini și laxative

loading...

Instituțiile statului au aruncat cu banii pe fereastră în 2010 pe mașini de teren, șalupe, laptopuri, imprimante color, CD-uri și chiar laxative.

baniPrintre instituțiile de stat care au făcut achiziții pubplice de milioane de euro, în 2010, se numără și companii de stat cu probleme financiare pentru care Guvernul a fost obligat de către Fondul Monetar Internaţional să instituie un sistem de monitorizare financiară.

Ministerul Apărării a contractat 50 autoutilitare cu 1,8 milioane lei şi alte vehicule cu 2,8 milioane euro, iar Poliţia Comunitară Bucureşti s-a înscris pe lista cumpărătorilor cu vehicule de 2,99 milioane lei.

110 milioane euro au fost cheltuiți de instituțiile publice pe echipamente de comunicaţii, laptopuri, servere, instalaţii de aer condiţionat, piese de mobilier, imprimante laser, telefoane mobile, apă minerală şi consumabile de birou.

Poşta Română  a cheltuit 750.000 euro pe  imprimante color, Ministerul Apărării a dat 680.000 de euro pe sisteme radiodifuziune, servere, radiotelefoane, camere digitale şi echipamente de securitate  și 150,000 europ pe mobilier, televizoare color, frigidere, uscătoare de mâini şi aspiratoare. Serviciul de Informaţii Externe a dat laxative şi alte medicamente de 87.278 lei.

6,5 milioane de euro au fost cheltuiți de Ministerul Apărării, Ministerul Finanţelor, Ministerul Mediului și SRI, SIE, STS, Jandarmeria, Hidroelectrica Fiscul, AVAS, CNADNR, Nuclearelectrica pe servicii de telefonie publică şi mobilă, transmisie date şi SMS.

În aprilie 2009, Guvernul a interzis autorităţilor şi instituţiilor publice să mai achiziţioneze, preia în leasing ori închirieze autoturisme, mobilier şi aparatură birotică.

Au fost acceptate excepţii doar pentru structurile nou-înfiinţate, proiectele finanţate din fonduri externe nerambursabile şi de cofinanţare, precum şi pentru obiectivele de investiţii cu punere în funcţiune ulterioară.

Comparativ, suma achiziţiilor publice pentru astfel de produse înregistrată în 2009 a fost de 140 milioane euro.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>