Breaking news

16 sportivi ai Federației Române de Schi-Biatlon participă la Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024

Federația Română de Schi-Biatlon participă la Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024 cu 16 sportivi de la cinci discipline sportive. Competiția se va desfășura în perioada 19 ianuarie – 1 februarie 2024 în Coreea de Sud.

Prezentarea oficială a echipei de sportivi care reprezintă România la JOT Gangwon 2024 a avut loc vineri, 12 ianuarie, la Complexul Olimpic “Sydney 2000” din Izvorani.

Sportivii Federației Române de Schi-Biatlon care fac parte din Team Romania sunt:

Schi fond
Boglarka Pall la feminin și Ștefan Gherghel la masculin, pregătiți de antrenorul Istvan Janosi, compun echipa de schi fond care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024.
Competițiile de schi fond se vor desfășura la Alpensia Biathlon Centre din Pyeongchang, între 27 ianuarie – 1 februarie 2024. În programul Jocurilor sunt cinci probe:
• 2 probe feminine – 1 probă sprint & 1 probă 7,5 km clasic individual
• 2 probe masculine – 1 probă sprint & 1 probă 7,5 km clasic individual
• 1 echipă mixtă – ștafetă mixtă 4×5 km (2 fete +2 băieți)
Sportivii români vor concura doar în probele individuale.

Schi Alpin
Echipa de schi alpin care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024 este compusă din Ioana Corlățeanu la feminin și Alexandru Oancea la masculin, pregătiți de antrenorii Bogdan Barbu și Alexandru Barbu.
Toate probele de la schi alpin se vor desfășura la High1 Resort, din Hoengseong, între 19-26 ianuarie 2024. Sunt nouă probe în program:
• 4 probe feminine: slalom, slalom uriaș, super uriaș, combinată alpină
• 4 probe masculine: slalom, slalom uriaș, super uriaș, combinată alpină
• 1 probă pe echipe: echipe mixte paralel – o echipă este alcătuită din doi sportivi (o fată, un băiat)
Sportivii români vor concura doar în probele de slalom și slalom uriaș.

Snowboard
Kata Mandel (feminin) și Csanad Bako Vilhelem (masculin), antrenați de Geza Lorant Kinda, sunt cei doi sportivi care ne vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024, probele de snowboard.
Competițiile de snowboard se vor desfășura la Welli Hilli Park de la, Hoengseong, între 20-21 ianuarie 2024. În programul Jocurilor sunt şase probe:
• 2 probe halfpipe – feminin & masculin
• 2 probe cross – feminin & masculin
• 2 probe big air – feminin & masculin
Sportivii români vor concura doar în probele de snowboard cross (SBX).

Biatlon
Şase sportivi vor reprezenta România în probele de biatlon din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret Gangwon 2024: Szidonia Kelemen, Paula Morozan Irinaru, Krisztina Sillo (feminin) și Dragoș Bărbieru, Hunor Udvari, Horia Urs (masculin). Ei sunt pregătiți de antrenorii Tudor Gîrbacea, Lorand Kristo și Denis Șerban, alături de Vasile Tănase (kinetoterapeut).
Întrecerile de biatlon se vor desfășura la Alpensia Biathlon Centre din Pyeongchang, între 20 – 24 ianuarie 2024. În programul competiției sunt 6 probe:
• 2 probe feminine: 10 km individual, 6 km sprint
• 2 probe masculine: 12,5 km individual, 7.5 km sprint
• 2 probe echipe mixte: ștafetă mixtă simplă 6 km (o fată) + 7,5 km (un băiat), ștafetă mixtă 4×6 km (două fete, doi băieți)

Sărituri cu schiurile
Andra Gheorghe și Szerena Stanciu la feminin și Cosmin Donciu și Radu Borca la masculin sunt sportivii români, pregătiți de antrenorii Csaba Magdo-Nemeth și Constantin Beldea, care vor concura în întrecerile de sărituri cu schiurile din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret Gangwon 2024.
Competițiile se vor desfășura pe trambulinele olimpice din Pyeongchang, între 18 – 21 ianuarie 2024. Sunt 3 probe în program:
• 2 probe individuale, fete și băieți – trambulină normală
• 1 probă echipe mixte – patru concurenți/echipă (două fete, doi băieți)

>