Breaking news

16 ani de când pe 26 iunie se celebrează Ziua Drapelului Național

În urmă cu 16 ani, pe 26 iunie 1998 se celebra în România, pentru prima dată, Ziua Drapelului Național, unul din simbolurile statului democratic de azi.

steagul romanieiMinisterul Apărării Naţionale, Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti şi Primăria Capitalei organizează o ceremonie publică dedicată Zilei Drapelului Naţional, în Piaţa Tricolorului din Bucureşti, situată în faţa Palatului Cercului Militar Naţional.

Activităţile se vor desfăşura după următorul program:

Miercuri, 25 iunie, începând cu ora 19.00, va avea loc o scurtă ceremonie de coborâre a drapelului, care va fi depus la biserica Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul”, din Bd. Gl. Vasile Milea, nr. 5-7.

Joi, 26 iunie, începând cu ora 10.00, drapelul va fi adus în piaţă, va fi binecuvântat de un preot militar şi va fi ridicat pe catarg în acordurile Imnului naţional al României.

La acest eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai unor instituţii civile, militare şi religioase, ataşaţi militari străini acreditaţi la Bucureşti, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere.

Militari din celelalte garnizoane din ţară vor participa la ceremoniile publice de înălţare a Drapelului Naţional organizate de autorităţile publice locale.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, va participa joi, 26 iunie, de la ora 10.00, la ceremonia publică dedicată Zilei Drapelului Naţional, în Piaţa Tricolorului din Bucureşti.

Tot joi, începând cu ora 14.30, ministrul Mircea Duşa va fi prezent în localitatea Tulgheş, judeţul Harghita, unde se va înălţa pe catarg cel mai mare drapel din această zonă.