Breaking news

15 persoane salvate de inundații, de pompierii dâmboviţeni pe râul Dâmboviţa

Ploile din ultimele 24 de ore au făcut prăpăd în județul Dâmbovița. Pompierii au intervenit pentru a evacua localnicii de pe raza comunei Mănești și au reușit salvarea a 15 localnici, aflați la un pas de înec în albia râului Dâmbovița.

pompieri inundatii suceavaSâmbătă dimineaţă, la ora 07:01, Dispeceratul Integrat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Basarab I” Dâmboviţa a fost anunţat (prin apel 112) despre izolarea a 15 persoane (7 minori şi 8 adulţi) şi 4 (patru) atelaje cu 5(cinci) cabaline în albia râului Dâmboviţa (pe o insulă în mijlocul râului), pe raza comunei Măneşti.

Cele 15 persoane provin din com.Dragoslavele (judeţul Argeş) şi au rămas peste noapte în acel loc, pe albia râului Dâmboviţa. Din cauza precipitaţiilor abundente căzute în timpul zilei de ieri, debitul râului a crescut, iar aceştia au rămas izolaţi, fiind înconjuraţi de ape.

La locul evenimentului s-au  deplasat imediat două echipaje de intervenţie de la Detaşamentul de Pompieri Târgovişte.

Pompierii au intrat în apă asiguraţi cu cordiţe şi veste de salvare şi au ajuns la persoanele izolate. La faţa locului a sosit şi un tractor cu remorca solicitat de şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al com. Măneşti, cu ajutorul căruia s-au scos în siguranţă copii şi adulţii, după care s-au scos la mal atelajele şi cabalinele.

Misiunea de salvare a fost una dificilă din cauza debitului şi vitezei mari a apei, finalizându-se cu succes la ora 08:24. Persoanele salvate sunt în acest moment în afara oricărui pericol.

Ca urmare a ploilor abundente din ultimele zile, echipajele de pompieri au fost solicitate sa intervina cu motopompe pentru a evacua apa din 3 locuinte particulare (Ploiesti, Boldesti Scaieni si Berceni), 23 gospodarii si anexe gospodaresti (Campina -2, Ploiesti – 3, Valenii de Munte, Barcanesti, Darvari, Berceni – 2, Ceptura, Urlati – 2, Filipestii de Targ – 2, Lipanesti – 2, Corlatesti – 2, Valea Calugareasca – 2, Breaza si Bucov) si o hala de productie din satul Bratasanca.

De asemenea, pompierii au intervenit cu barca pneumatica pentru salvarea a trei persoane, de sex masculin, in varsta de 42, 30 si 20 de ani,  ramase blocate pe o insulita formata prin iesirea din matca a raului Cricovul Dulce. Totodata au fost salvate 725 animale, respectiv, 360 oi, 360 miei, 2 magari si 3 caini.