Breaking news

1,5 milioane de persoane au luat parte la Marșul Solidarității de la Paris – VIDEO

loading...

1,5 milioane de persoane au participat duminică, la Marșul solidarității de la Paris, în memoria victimelor atentatului terorist din această săptămână. În tip ce în provincia Franței alte 600.000 de persoane au mărșăluit în marile orașe. Mitinguri de solidaritate cu victimele atentatului terorist din Franța, au fost organizate și în Germania, Bruxelles, Spania și SUA.

miting solidaritate parisAmplu miting de solidaritate la Paris, la trei zile de la uciderea celor trei teroriști care au curmat viața a 13 francezi și 4 evrei.

Alături de marea de oameni, au participat peste 50 de șefi de stat și de guvern din toate colțurile lumii, printre care și Președintele României, Klaus Iohannis, Preșdintele Franței, Francois Hollande, Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, premierul Marii Britanii, David Cameron, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi al Parlamentului European, Martin Schulz, premierul spaniol, Mariano Rajoy, premierul Italiei, Matteo Renzi, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, premierul Ungariei, Viktor Orban, preşedinta Elveţiei, Simonetta Sommarugale, şi prim-ministrul danez, Helle Thorning-Schmidt, premierul belgian, Charles Michel, premierul olandez, Mark Rutte, premierul grec, Antonis Samaras, premierul portughez, Pedro Passos Coelho, premierul ceh, Bohuslav Sobotka, şi premierul leton, Laimdota Straujuma.

”Sunt Charlie, evreu, polițist”, ”Libertate, egalitate, desenați, scrieți”, ”Sunt musulman, dar nu sunt terorist”,  au scandat participanții la mitingul din Paris.

Autoritățile franceze susțin că Marșul Solidarității a fost cel mai mare marș din Capitala Franței de după eliberarea Parisului.

Preşedintele francez şi premierul israelian Benjamin Netanyahu au fost ovaţionaţi duminică seara la intrarea în Marea Sinagogă din Paris, unde cei doi lideri au participat la o ceremonie în memoria “tuturor victimelor” atentatelor de la Paris, printre care figurează patru evrei, ucişi vineri de Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la un magazin evreiesc din capitala franceză.

Și în marile orașe din Franța, oamenii au ieșit în stradă. Între 150.000 și 200.000 la  Lyon, 115.000 la Rennes, cel puțin 100.000 la Bordeaux, iar 60.000 la Marsilia și 40.000 la Perpignan.

Marșuri de solidaritate au fost organizate și la Stockholm, Madrid, Londra, Bruxelles, Berlin, Oslo, Viena, Atena, Salonic, Ierusalim, la Bujumbura, capitala Republicii Burundi, la Washington și New York, dar și în mai multe orașe din Canada.

Miercuri, frații Kouachi au pătruns în redacția ziarului de satiră Charlie Hebdo, și au ucis pe loc, 10 jurnaliști și 2 polițiști, pentru că au publicat caricaturi cu profetul Mahomed.

Joi, Amedy Coulibaly a ucis o polițistă, iar vineri, 4 evrei luați ostatici într-o brutărie evreiască din Paris.

Vineri, trupele speciale ale jandarmeriei Franței, au luat cu asalt simultan brutăria evreiască dar și tipografia unde se aflau frații Kouachi și i-au ucis.

loading...