Breaking news

14 soldați ucraineni, uciși de separatiștii proruși din estul Ucrainei

loading...

Insurgenții proruși din estul Ucrainei declară stare de război. Din cauza conflictelor armate produse de aceștia, în ultimele 24 de ore, cel puțin 14 militari ucrainieni au fost uciși.

militari razboi ucrainaSituația devine tot mai periculoasă în Ucraina. Rusia nu se potolește și după alipirea Crimeei, vrea să rupă în bucăți, Ucraina. Moscova finanțează manifestanții proruși din Ucraina pentru a organiza referendumuri de independentă a regiunilor și mai apoi să ceară alipirea la Federația Rusă.

Așa-numiții lideri ai autoproclamatei republici populare Lugansk din estul Ucrainei au anunțat instituirea stării de război, începând de joi.

Treisprezece militari au murit într-un atac cu grenadă şi cu mortier în apropiere de Volnovaha, în regiunea Doneţk, potrivit preşedintelui interimar Oleksandr Turcinov. Un alt militar a fost ucis într-un atac separat împotriva convoiului în care se afla, în regiunea Lugansk, potrivit Ministerului ucrainean al Apărării.

Armata a lansat pe 13 aprilie o operaţiune militară cu scopul de a prelua controlul asupra regiunilor Doneţk şi Lugansk, aflate în mare parte sub controlul separatiştilor, care şi-au proclamat suveranitatea în urma unor referendumuri privind independenţa.

Pentru a asigura buna desfăşurare a scrutinului de duminică, Kievul a anunţat mobilizarea a aproximativ 55.000 de poliţişti şi 20.000 de voluntari. Separatiştii de la Lugansk şi Doneţk au ameninţat că vor împiedica desfăşurarea scrutinului în estul ţării, unde aproximativ două milioane de alegători ar putea să întâmpine dificultăţi în a-şi exprima votul.

Peste 6.000 de militari ucraineni sunt comasați în jurul Luganskului, dar ei sunt ‘demoralizați și cer negocieri’, a afirmat liderul separatist, comentând anunțul făcut anterior de Kiev cu privire la trecerea trupelor guvernamentale la fază finală a operațiunii antiteroriste în estul țării.

Duminică, în Ucraina sunt prevăzute să aibă loc alegeri prezidențiale, considerate de o importanță crucială pentru rezolvarea crizei politice din această țară, dar separatiștii au declarat deja că le vor boicota.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>