Breaking news

14 români răniți în accidentul din Franța, repatriați în țară

Ministerul Afacerilor Externe, anunță că până azi, 14 români, din cei 42, răniți duminică în accidentul d eautocar din franța, au fost aduși în țară.

Prin intermediul Ambasadei României la Paris şi a Consulatului General al României la Marsilia, continuă să acorde sprijinul necesar cetăţenilor români implicaţi în accidentul rutier care a avut loc duminică, 2 septembrie 2012, pe autostrada A8, localitatea Vidauban (lângă Marsilia).

Până  în prezent au fost repatriate 14 persoane. În cursul zilei de astăzi au fost externaţi 5 cetăţeni români, dintre care 3 vor pleca către România în cursul acestei seri, iar ceilalţi doi urmează să fie repatriaţi după externarea copilului minor. Persoanele externate au primit ajutorul Crucii Roşii şi au fost însoţite de reprezentanţii diplomatici şi ai comunităţii româneşti din regiune către locul de îmbarcare în autocar sau către spitalele unde aveau membri ai familiei. Au fost ajutaţi să îşi recupereze bagajele de la Jandarmerie şi li s-a facilitat luarea legăturii cu familia din România sau din Spania”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului de Externe din România.

Reprezentanţii Consulatului General al României la Marsilia şi consulul onorific al României la Nisa au vizitat pe parcursul întregii zile de 4 septembrie 2012 toate victimele internate în spitalele din regiune, acordând asistenţă consulară şi umanitară.