Breaking news

14 noi produse montane, avizate ca fiind produse traduţionale din judeţul Harghita

Agenția Națională a Zonei Montane a acordat unui operator economic din județul Harghita, dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultative „produs montan”, pentru un număr de 14 produse.

Astfel, în data de 20.08.2019, SC BOMILACT MĂDĂRAȘ SRL a primit decizia de acordare a dreptului de utilizare a mențiunii de calitate facultative „produs montan” pentru următoarele produse din categoria lactatelor: cașcaval, cașcaval afumat, cașcaval maturat, brânzeturi topite, unt, cremă de unt, lapte consum, smântână, sana, chefir, iaurt, brânză de burduf, brânză de vaci, urdă. Acestea se regăsesc înregistrate în Registrul Național al Produselor Montane, la pozițiile cuprinse între 158-171, disponibil pe site-ul www.madr.ro , iar operatorul economic devine astfel primul producător din județul Harghita care a obținut dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultative „produs montan”.

Zona montană are un imens potențial pentru dezvoltarea produselor alimentare, acestea având calități deosebite, atât din punct de vedere al arealului de origine, cât și al metodelor tradiționale de producție și procesare.

Agenția Națională a Zonei Montane este autoritatea competentă responsabilă cu elaborarea procedurii de verificare a conformității datelor cuprinse în caietul de sarcini în vederea acordării dreptului de utilizare a mențiunii de calitate facultative “produs montan” şi de verificare a respectării legislației europene şi naționale de către operatorii economici care au obținut dreptul de utilizare a respectivei mențiuni. Totodată, ANZM dispune emiterea deciziei de retragere a dreptului de utilizare a mențiunii de calitate facultative “produs montan”, este responsabilă de completarea şi gestionarea Registrului național al produselor montane și asigură gestiunea logoului național și asigură promovarea mențiunii de calitate facultative „produs montan”.

>