Breaking news

13 trucuri ca să ai și tu un zâmbet impecabil

loading...

Cauți zâmbetul tău perfect? Nu te agăța prea mult de un dinte strâmb sau de o buză subțire. Practică zâmbetul pentru a găsi un zâmbet care îți place, astfel încât să ai încrederea în a-l arăta lumii. Sunt disponibile tratamente de albire a dinților, dar nu intra în capcana de a-ți afecta sănătatea bucală cu un tratament excesiv. Pe termen lung, dinții sănătoși vor duce la cel mai bun zâmbet.

 Perfecționează-ți zâmbetul și sporește-ți încrederea 

Zâmbetul perfect nu are nevoie de dinți hollywoodieni sau de o anumită formă de buze. Zâmbește pentru a-i face pe ceilalți să se simtă fericiți, deschiși și confortabili. Oamenilor le va păsa mai mult de motivul din spatele zâmbetului tău decât de aspectul său.

Găsește o oglindă și relaxează-te

Uită-te în oglindă și relaxează-ți mușchii feței și umerii. Dacă ești încordat, freacă-ți ușor obrajii și fruntea. Strânge și relaxează-ți maxilarul de câteva ori.

Gândește-te la ceva fericit 

Un zâmbet autentic este cel mai bun zâmbet. Gândește-te la o amintire distractivă sau la un eveniment recent sau la prietenii tăi. Chiar și o poveste jenantă din copilăria ta te poate face să zâmbești.

Ajustează-ți ochii

Una dintre diferențele cheie dintre un zâmbet real și unul fals este schimbarea mușchilor din jurul ochilor.

Oricare dintre acestea poate funcționa:

  • Încearcă să-ți strângi puțin ochii. Acest lucru s-ar putea întâmpla deja dacă ai un zâmbet larg.
  • Încearcă să deschizi puțin ochii și să-ți ridici sprâncenele.
  •  Chiar și o mică înclinare a capului poate face ca zâmbetul să arate mai bine.

Exersează un zâmbet formal

Începe prin practicarea unui zâmbet formal, pentru o fotografie de la muncă sau de la școală. Încearcă să-ți pui limba în spatele dinților superiori din față. Acest lucru face ca buza de jos să pară mai plină și golurile dinților mai puțin vizibile. Acesta este de obicei un aspect feminin, dar oricine îl poate încerca.

 Încearcă să ai un zâmbet prietenos

Acesta este un zâmbet subtil și mic pe care l-ai folosi la o adunare socială, pentru a atrage atenția cuiva. Apasă buzele și trage-le larg. Țineți zâmbetul doar o secundă, suficient de lung pentru ca cealaltă persoană să observe. 

Zâmbește ridicând o parte a gurii mai sus decât cealaltă și arcuind o sprânceană. Acest lucru se poate dovedi a fi crunt sau sarcastic, deci fii precaut.

 

Arată un zâmbet uriaș

Deschide gura astfel încât dinții să nu se atingă și dă un zâmbet uriaș și larg. Ridică sprâncenele în timp ce faceți acest lucru. Acest zâmbet spune „mă distrez minunat!”

 Grija pentru gura ta, ață dentară în fiecare zi

Folosește ața dentară odată sau de două ori pe zi, chiar înainte de a te spăla pe dinți. Aceasta îndepărtează placa dintre dinți, prevenind acumularea de plăci galbene sau albe.

 Spală-te pe dinți de două ori pe zi

Pentru dinți curați și sănătoși, perie de două ori pe zi timp de cel puțin două sau trei minute. Folosește o pastă de dinți care conține fluor pentru cele mai bune rezultate. Perie ușor, mai ales în jurul liniei gingivale. Periajul dur nu-ți va curăța dinții și chiar îți poate deteriora gingiile.

Pastele de dinți pentru albire sunt abrazive, astfel încât utilizarea pe termen lung poate deteriora smalțul dinților. Ia în considerare utilizarea uneia la două zile sau numai până când se elimină petele de suprafață evidente.

Încearcă tratamente de albire la domiciliu

Dacă un regim simplu de ață dentară și periaj nu este suficient pentru a-ți albi dinții, poate dorești să încerci un tratament de albire. Aceste remedii casnice sunt un prim pas bun, deoarece sunt mult mai ieftine decât opțiunile de farmacie.

  • Adaugă o cantitate mică de bicarbonat de sodiu la pasta de dinți și perie timp de două minute. Fă acest lucru doar o dată pe săptămână, deoarece utilizarea excesivă îți poate deteriora dinții.
  •  Ia o lingură mică de ulei de nucă de cocos în gură timp de câteva minute, apoi scuip-o în coșul de gunoi. Nu ar trebui să-ți provoace niciun rău.

 

Redu expunerea la substanțe colorante

Cafeaua, ceaiul negru și vinul îți pot păta dinții. Încearcă să le bei prin paie sau să reduci cantitatea pe care o iei.  Fumatul îți poate păta și dinții, așa că ia în considerare renunțarea la obișnuință sau trecerea la o țigară electronică. Aceasta nu cauzează colorare din cauza lipsei de fum, dar efectele ei pe termen lung sunt necunoscute.

Menține buzele netede

Nu uita că zâmbetul tău prezintă și buzele tale. Ai grijă de buze folosind aceste tehnici:

  • Exfoliază-ți buzele cu un scrub de buze sau o periuță de dinți. Dacă buzele sunt crăpate sever, fă acest lucru numai după un duș.
  • Aplică balsam de buze după exfoliere sau ori de câte ori buzele tale se simt uscate. Folosește un balsam de buze cu protecție solară înainte de a ieși afară dimineața sau după-amiaza.
  • Rămâi hidratat cu apă. Dacă buzele tale se simt uscate, bea apă și usucă-le cu o cârpă. Evită să le lingi.

Ia în considerare efectuarea lucrărilor dentare

În majoritatea cazurilor, forma dinților nu este un obstacol în calea unui zâmbet grozav. Dinții strâmbați sau golurile dinților pot părea chiar adorabili. Cu toate acestea, dacă nu-ți suporți dinții, medicul dentist sau ortodontul are multe instrumente pentru a le remodela.

  • Dacă ai aparat dentar, un dispozitiv de fixare sau alt tratament, întreabă-ți medicul ortodont cum să le mențineți curate. Un dispozitiv murdar îți poate sabota zâmbetul și respirația.
  • Dacă dorești o schimbare radicală, întreabă despre fațetele pentru dinți, implanturile, punțile sau protezele dentare. Acestea adaugă dinți falși și îmbunătățesc aspectul dinților în gură pentru a-ți schimba complet zâmbetul.

Sursă foto: https://www.freepik.com/premium-photo/hollywood-smile-with-porcelain-crowns-veneers_6693727.htm#page=1&query=dental%20veneers%20&position=16

loading...