Breaking news

13 tinere, sechestrate într-un apartament din Caracal, și obligate să se prostitueze

13 tinere dintre care 9 minore, au fost eliberate miercuri, de către procurorii DIICOT, dintr-un apartament din Caracal, unde erau sechestrate și obligate să se prostitueze.

prostituateProcurorii D.I.I.C.O.T. Olt împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, au destructurat miercuri, o grupare infracțională specializată în traficul de persoane și exploatarea sexuală a victimelor.

Fetele erau racolate de apropiați, filmate în timp ce întrețineau relații sexuale cu aceștia, ca mai apoi să fie șantajate cu darea în vileag a imaginilor, dacă nu acceptă să se prostitueze.

În luna noiembrie 2013, la nivelul municipiului Caracal, șapte persoane au constituit un grup infracţional organizat care avea ca principală activitate infracţională recrutarea de persoane de sex feminin în scopul exploatării lor sexuale, prin folosirea de violenţe, ameninţări, induceri în eroare, lipsiri de libertate în mod illegal. Victimele – 13 la număr, din care nouă cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, persoane ce provin din familii dezorganizate – erau plasate ca prostituate într-o locație special amenajată în acest sens într-un apartament închiriat pe raza municipiului Caracal, prevăzut cu obloane din lemn masiv, fixate permanent pe poziţia închis prin încastrarea cu mijloace de prindere tip autofiletante. Prestațiile sexuale aveau loc în schimbul unor sume de bani sau alte foloase patrimoniale însuşite de membrii grupului infracţional organizat, gruparea obținând peste 30.000 de euro din traficarea celor 13 victime”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Victimele erau exploatate sexual și în alte locații din județul Olt și județele limitrofe, în care erau duse sub pază strictă, fiind apoi readuse și sechestrate în apartamentul “sigilat” cu obloane.

Membrii grupării sunt acuzați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat , lipsire de libertate în mod ilegal, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

În urma celor opt percheziții pe raza municipiului Caracal, la domiciliile celor șapte membri ai grupării, precum și la locația în care erau ținute sechestrate victimele, DIICOT a emis 46 mandate de aducere pentru audieri la sediul instituției.

Printre persoanele care vor fi audiate de procurorii DIICOT – BT Olt numărându-se nu doar membrii grupării, ci și 27 de bărbați suspectați că au beneficiat de prestațiile tinerelor obligate să se prostitueze.

Șase dintre victime au fost găsite la perchezițiile efectuate în două dintre locațiile folosite pentru prostituție, trei dintre acestea fiind găsite chiar în apartamentul în care tinerele erau ținute captive.

>