Breaking news

13 medici şi farmacişti au emis rețete medicale false de 3,5 milioane de euro

Jaf de proporții din banii destinați bolnavilor de cancer. Procurorii şi poliţiştii au depistat un grup de medici și farmaciști care eliberau și apoi decontau la Casa de Sănătate, rețete false, prejudiciul fiind de 3,5 milioane de euro.

medicamente romani baniPeste 100 de poliţişti de la Poliţia Capitalei, precum şi de la IPJ Sibiu, împreună cu procurori de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au efectuat marți dimineață, 26 de percheziţii în Bucureşti, Sibiu, Dolj şi Ilfov, printre care şi la Spitalul Fundeni. 

Ancheta vizează 13 medici şi farmacişti suspectaţi că au emis reţete false pentru bolnavii de cancer, prejudiciul fiind de 3,5 milioane de euro.

Printre aceștia se află și trei medici de la Secţia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni, care au emis 1.100 reţete false, pentru medicamente oncologice şi hematologice, pe numele unor pacienţi, iar reprezentanţii unei firme ce deţine un lanţ de farmacii au decontat fraudulor pentru acestea, la CASMB.

Medicii Otilia Georgescu, Emilia Niculescu-Mizil şi Aristica Poenaru, de la Secţia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni, sunt vizaţi în dosarul reţetelor false, cabinetele acestora de la unitatea sanitară fiind percheziţionate de procurori şi poliţişti.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că suspecţii au creat circuite economice şi financiare fictive cu scopul de a-şi însuşi sumele de bani rezultate din activitatea infracţională şi de a denatura plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. Prejudiciul produs bugetului de stat, reprezentând TVA şi impozit pe profit, se ridică la suma de circa 1,7 milioane de lei„, a precizat Parchetul Capitalei.

Surse din rândul anchetatorilor au mai declarat, pentru agenția MEDIAFAX, că în această cauză va fi audiat şi reprezentantul farmaciilor Reţeta, Iuliana Ilincea.

La una dintre percheziţii, în locuinţa unui medic a fost găsită suma de 100.000 de euro, 140.000 de dolari şi 250.000 de lei, în timp ce la o farmacistă au fost găsiţi 100.000 de lei şi peste 23.000 de euro.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a precizat că în această cauză au fost emise zece mandate de aducere.