Breaking news

13 august 2016, Zi de Doliu Național în România ca urmare a decesului Reginei Ana

loading...

Guvernul a decis miercuri, ca ziua de 13 august 2016 să fie decretată ca zi de doliu național în memoria Reginei Ana care a încetat din viață pe 1 august 2016 la Spitalul Morges din Elveția.

doliu regina anaTrupul neînsuflețit al Reginei Ana va fi adus în țară pe 9 august, iar pe 13 august va fi depus la Mânăstirea Curtea de Argeș în cadrul unei ceremonii funerare la care vor participa doar membrii Casei Regale.

Pe 13 august, ziua în care vor avea loc funeraliile Reginei Ana, Guvernul României a decretat Zi de Doliu Național.

Drept urmare, instituţiile şi autorităţile publice sunt obligate să arboreze în bernă drapelul României.

Posturile naţionale de radio şi televiziune, dar şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programele, iar toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru zilele de doliu sunt amânate.

Astfel de zile au mai fost decretate în ţara noastră, în urma accidentului rutier din Muntenegru, în care mai mulţi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa, după acidentul aviatic de la Smolensk, în care a murit preşedintele polonez Lech Kaczynski, dar şi atunci când patriarhul Teoctist a trecut la cele veşnice.

Guvernul a decretat trei zile de doliu național, pe 31 octombrie, 1 noiembrie și 2 noiembrie 2015, în urma incendiului de la clubul Colectiv din București în care au murit 27 de oameni.

loading...